Pratite poruke

Kako vam organizam poručuje da vam je hitno potreban seks

  • 23.09.2022.21:26

Manje grudi i prag bola – ovo su samo neki neočekivani znaci apstinencije. Žene su sklone da potcenjuju vrijednost seksa, a muškarci da je precjenjuju. Doktori ipak podsjećaju: ovo je prirodni fiziološki proces. A ako ste odrasla osoba, a nemate seks, vaše tijelo će početi da pati.

Svi znamo za neke uobičajene znake apstinencije: akne, promjene raspoloženja, pad energije… Ali, da li ste znali da tijelo ima mnogo gore načine da nam saopšti da je vrijeme za malo akcije? Ovo su sve znaci apstinencije koje uopšte niste očekivali.

Smanjen prag bola

Ovo je najizraženije kod žena. Ako je ranije bol tokom menstruacije bio jedva primjetan, onda kada je tijelu potreban seks, menstruacija postaje bolnija. Ovo važi i za muškarce, svaka povreda ili ogrebotina postaje uočljivija nego ranije. Sve zbog nedostatka posebnih hormona – endorfina, koji se proizvode tokom seksa i djeluju kao morfijum.

Pad imuniteta

Seks poboljšava imunitet, što znači da se smanjuje rizik od zaraze virusom. Naučno je dokazano da ljudi koji imaju redovan seksualni život imaju 30% više antitela u svom tijelu od onih koji izbjegavaju seks.

Nesanica

Da li ste ikada razmišljali zbog čega muškarci zaspu odmah nakon seksa? Za sve je kriv oksitocin – hormon koji se proizvodi tokom orgazma, a ima snažno umirujuće dejstvo. Sljedeći put kada ne možete da zaspite noću ili mislite da ćete poludjeti zbog sitnica na poslu, razmislite da problem sa spavanjem ne potiče sa drugog mjesta. Možda jednostavno nemate dovoljno seksa i vaše tijelo to ukazuje.

Grudnjak je postao veći

Ova činjenica djeluje neverovatno, ali je istinita. Ispostavilo se da se tokom seksa grudi povećavaju, a sve zbog pojačanog protoka krvi. Ako imate redovan seksualni život, onda efekat postaje kumulativan. Ali naglo ukidanje seksa dovodi do smanjenja grudi, što znači da grudnjak postaje veliki.

Loše pamćenje

Rasejanost i loše pamćenje su takođe tajni tjelesni signali koji ukazuju da vam je samo potreban seks. Američki naučnici koji su proučavali seksualne sposobnosti dvonožaca (čitaj: ljudi) i došli su do zaključka da se tokom orgazma cirkulacija krvi u cijelom tijelu odvija maksimalnom dozvoljenom brzinom, a kao rezultat toga, mozak je obogaćen velikom količinom kiseonika i počinje da radi bolje.

Brzo starenje kože

Tokom snošaja povećava se količina kolagena u tijelu žene, što znači da se poboljšava elastičnost kože i smanjuje broj bora na licu. Da biste uvijek izgledali kao 18-godišnjakinja, dovoljno je da imate seks 3-4 puta nedjeljno, piše portal Lepota&zdravlje.rs.

Tagovi: