Шокирале детаљима

Муслиманке откриле како им изгледа сексуални живот

  • Извор: Агенције
  • 13.06.2024. 16:39

Свака религија носи посебне обичаје и вриједности, а дух вјере у којем смо одгајани, у одређеној мјери се осјећа чак и у кревету.

За портал Космополитан, муслиманке из различитих дијелова свијета су откриле тајне из спаваће собе.

Према исламу, жене имају право да буду задовољене

„Прекасно сам научила да је секс између брачних партнера у исламу заправо дио обожавања. Била сам у касним двадесетим када сам открила да је задовољство жене исламско право и ако се то право не испуни, може бити основа за хитан развод“.

„Никада ме нису учили да муслиманска вјера фаворизује жене, њихова тијела и њихова задовољства. Све сам то открила док сам читала књигу др. Асме Барлас под насловом Жене вјернице у исламу“.

„Како бих и знала? Као и многе муслиманке, ријетко сам чула ријеч секс код куће, и када сам била у пубертету и када сам одрастала у младу жену. Чак и када сам се одселила и постала независнија, тема секса се ријетко помињала. Умјесто тога, добијала сам упозорења шта да не радим и како да се не осрамотим. И нисам једина. Већина нас се гаји без помена о сексу и не знамо своја права“.

Како муслиманке уче о сексу

Пјесникиња, Би-Би-Си радио водитељка и ауторка књиге „Ове немогуће ствари“, Салма Ел-Вардани је одрасла у египатском, ирском и јужноазијском домаћинству.

„Одрастала сам у породици која би промијенила ТВ програм чим би се у филму појавила сцена љубљења. Када бисмо били у биоскопу, мој отац би гласно урлао и наредио ми да не гледам. Физичка интимност је изгледала као погрешна, прљава и забрањена ствар“, наводи она.

У потрази за одговорима, Салма је тражила информације о свом тијелу и сексуалности претражујући дубине интернета и порнографије. Сада, кроз призму одраслог доба и гледајући уназад, она зна да су ови извори такође непоуздани. Али шта да ради? Гдје би друга млада муслиманка требало да пронађе одговоре?

„Ћутање о сексу је невјероватно опасно. То значи да су људи гурнути ван вјере и раде ствари на опасан начин“, каже Салма. „Ниво срама који се примјењује на људе који имају секс је исцрпљујући и значи да неки људи не желе да га искусе и зашто би када су научени да га се стиде“.

Алиа Моро, ауторка књиге „Већа слобода: Жене са Блиског истока изван стереотипа“, снажно се залаже за добар однос са својим тијелом. „Муслиманке тек сада заиста почињу да причају о томе колико је важно да се додирнемо, истражујемо и знамо шта нам се допада – како бисмо могле да уживамо у томе са другим људима“.

Алиа сматра да то треба подстицати од малих ногу и да радозналост о сопственој анатомији не треба посматрати као нешто сексуално.

„Морамо да знамо како изгледа наше тијело и шта раде различити дијелови да бисмо могли да их заиста цијенимо, да их се не плашимо и стидимо. На тај начин можемо преузети власништво над нашим правом на задовољство.“

За комичарку и ауторку „Секс бомбе“, Садију Азмат, секс је само секс.

„Мислим да не треба да имам посебан став према сексу само зато што сам муслиманка – посебно не када су у питању кутије у које ме друштво ставља“, рекла је.

Постоји мит да муслиманка мора бити повезана са одређеним борбама или наративима, а Садија га својим примјером разбија.

„Увијек сам мислила да је секс само задовољство. Никада се нисам стидјела секса. Чим схватим како да добијем неког супротног пола, то је то.“

Али као што знамо, секс је ретко само секс. Толики дио нашег идентитета, наше сопствене вриједности, може бити везано за секс.

(Извор: Еспресо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: