Oksford

Naučnik tvrdi da ova tri signala najavljuju preljubu

 • Izvor: zena.blic
 • 21.01.2023.10:01

Može li da se preljuba nasluti? Naučnik sa Oksforda Maken Marfi daje potvrdan odgovor na ovo pitanje i kaže da tri signala mogu da ukažu da će vas partner prevariti.

Koji su to signali, Maken Marfi otkrio je u vlogu na TikToku gdje je napomenuo da tajne, sujeta i izbjegavanje razgovora sa partnerom mogu da budu pokazatelji neverstva, kao i da muškarci varaju iz "prostog" razloga da bi imali više seksualnih partnerki.

Smatra da su žene emocionalno uključenije u veze, dok muškarci mogu da budu i zadovoljni trenutnim ljubavnim odnosom pa da ipak prevare partnerku. To je njegovo mišljenje.

Signali koji mogu da ukažu na preljubu su:

Odmjeravanje drugih žena

Reklo bi se, veoma očigledan signal. Skoro sve žene zamjeraju svojim partnerima ovakvo ponašanje i imaju razloga za to.

"Jedno veoma zanimljivo istraživanje u kojem su ispitana 233 para pokazalo je da postoji čak 50 odsto veći rizik da muškarci koji su odmjeravali atraktivne žene, a koje nisu njihove partnerke, počine preljubu u odnosu na muškarce koji se nisu okretali za drugima", rekao je Marfi.

Broj bivših partnera

"Ne volim da procjenjujem ljude na osnovu ovoga, ali oni koji su imali više partnera, prije će prevariti. Jedna studija je pokazala da postoji dvostruko veći rizik da oni koji su spavali sa više od pet ljudi, prevare u poređenju sa onima koji su imali manje od pet partnera", dodao je naučnik sa Oksforda.

Ako je varao, varaće opet? Vjerovatno

Ako je vaš partner bio nevjeran u prošlosti, to jeste signal za oprez.

"Istraživanje Kejli Knop i saradnika pokazalo je sljedeće: tri puta su veće šanse da prevare muškarci koji su varali u prošlim vezama u odnosu na one koji su bili vjerni", naveo je rezultate studije kliničkog psihologa iz Kalifornije i tima naučnika. 

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.