Poseban dan

Osjećate li stres jer se bliži vjenčanje: Evo kako da budete opušteni

 • Izvor: avaz
 • 06.01.2023.16:57

Vjenčanje je jedan od najljepših životnih događaja, ali je činjenica da pripreme znaju biti naročito stresne. Međutim, ukoliko obratite pažnju na nekoliko detalja, bićete opušteniji.

Najvažnije je da shvatite da se ne morate strogo pridržavati ustaljenih pravila. To je vaš dan i isključivo vi imate pravo birati ono što vam je važno. Nemojte ugađati drugima.

Postoje tradicionalni običaji kao što su bacanje bombona i kovanica, bacanje bidermajera itd. Međutim, niste dužni raditi ono što ne želite. Razgovarajte s partnerom i odlučite čega ćete se pridržavati, a čega ne.

Ukoliko želite biti sigurni da ćete se osjećati opušteni tokom vjenčanja, pozovite samo one članove porodice i prijatelje koji vam znače i koje zaista jedva čekate vidjeti. Osim toga, ovo je jedan od načina uštede novca.

Nemojte sve sami raditi na dan vjenčanja. Zamolite kumove i djeveruše da vam pomognu. Jedni mogu voditi brigu o mališanima, drugi rješavati probleme s ugostiteljima i dobavljačima i slično.

Obavezno se prije vjenčanja sastanite s fotografom kako biste mu detaljno objasnili kakve fotografije želite. Ukoliko ne volite pozirati, on vas od jutra može pratiti i fotografisati usput.

Ako vam budžet dozvoljava, nekoliko dana prije vjenčanja odvojite vrijeme za opuštanje. Možete zakazati masažu ili nešto slično kako biste se riješili anksioznosti.

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.