Нови однос - нова шанса

Овако почиње успјешна веза

  • Извор: задовољна
  • 10.07.2024. 06:00

На почетку романтичног односа парови не могу скинути поглед једно с другога, а сваки заједнички тренутак је забаван, испуњен и узбудљив.

Нова веза је пуна потенцијала, могућности и откривања. И то не само партнеру, већ и о нама самима. Такозвана фаза меденог мјесеца један је од најљепших периода у животу, али код неких се људи јавља неизвјесност и страх, посебно ако су у прошлости били повријеђени.

Како бисте избјегли непотребни стрес на самом почетку везе, у наставку доносимо неколико савјета стручњака које би требали послушати сви новопечени парови, без обзира колико имају година и искуства.

Како пише магазин Задовољна.хр, први и најважнији савјест јесте:

Нека прошлост остане гдје јој је мјесто

Велика грешка коју људи праве је пројектовање страхова, проблема и несугласица из пријашње везе на нову. Повјерење се гради годинама, али ако не покажемо другој страни да смо спремни вјеровати јој, можда никад нећемо доћи до тог нивоа.

Зато не треба дијелити детаље из љубавног живота, нову везу упоређивати са старом, нити испитивати партнера о његовим прошлим љубавима.

Немојте упоређивати

Природно је упоређивати, али то бисте требали да радите у себи, иначе ћете узрујати партнера, а он ће имати осјећај мање вриједности. Можда сте у прошлој вези чешће путовали и дружили се с пријатељима, али ваша нова веза можда доноси неке праве вриједности које још нисте спознали.

Будите рањиви и увијек показујте емоције

Многи играју игру топло-хладно јер сматрају да ће се друга страна тако више загријати. Има нешто и у томе, али приоритет са новом особом је да се што прије изграде праве вриједности. Искреност је дефинитивно једна од најважнијих, стога пустите сузу ако сте повријеђени и гласно се смијте ако сте весели.

Љубомора је здрава, али…

Нико не жели да се осјећа као да га друга страна превише контролише. Покажите другој страни мало љубоморе, али припазите да то не пређе границе његове слободе.

Немојте да занемарите породицу и пријатеље

Ово је један од најчешћих разлога несугласица кад нам драга особа уђе у нову везу. Позиви престану, кафе с пријатељима су све рјеђе, а изласци су на крају листе приоритета. Без обзира што вам је занимљиво упознавати особу у коју сте се заљубили, припазите да не занемарите своје пријатеље и породицу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: