Obratite pažnju

Ove tri greške u vezi najčešće dovode do raskida

  • Izvor: Super žena
  • 23.03.2022.20:42

Skoro da ne postoji osoba koja nikada nije napravila grešku u životu, a pogotovo u ljubavi i emotivnim vezama.

Greške su  sastavni dio naše svakodnevice i smislene su ako iz njih nešto naučimo i ne ponavljamo ih u nekim novim situacijama i iskustvima. 

Nekada nije lako izgovoriti "opraštam ti", podjednako kao i "izvini", naročito među ljubavnim partnerima, a ove riječi se najrjeđe čuju poslije tri neoprostive greške u skoro svakom ljubavnom odnosu.

1. Neiskrenost 

Jedna od najvećih grešaka koju mnogi parovi smatraju "ponašanjem koje razara veze" jeste neiskrenost. Ukoliko je jedan od partnera sklon lažima, drugi neko vrijeme može da toleriše, ali ne do beskonačnosti.

Potreba da neko bude neiskren u vezi govori da nešto u njoj "škripi" i da niste dovoljno voljni da se u odnos u kome ste iskreno uložite ili da "druga strana" nema razumijevanja za vaše lične potrebe. 

Možda je u pitanju nedostatak obostranog razumijevanja, koji može da se riješi samo iskrenim razgovorom.

2. Nedostatak empatije

Empatija je neophodna za svaku zdravu ljubavnu vezu. Ljubav je davanje, a to znači da uvijek morate da pokazujete partneru da mislite na njega i njegova osjećanja.

Ako je partner pod stresom, obradujte ga doručkom i kafom u krevetu i šapnite mu da će sve biti u redu.

Ne zaboravite da sitnice život znače.

3. Psihološka manipulacija

Psihološka manipulacija u vezi je način pokazivanja moći i kontrole nad drugom osobom. Ako ne znate da li se nalazite u takvoj vezi, sjetite se da li vam je partner nekada rekao da ste previše osjetljivi i da ste vi u većini slučajeva krivi za neku svađu.

To je njegov način da "prebaci vruć krompir" u vaše ruke i natjera vas da preispitate svoje postupke. Takve psihološke manipulacije su, nažalost, veoma česte u nekim vezama, zbog čega one uglavnom ne traju dugo.

Najbolje bi bilo da otvoreno porazgovarate sa partnerom i ukažete mu na emocije koje takvo ponašanje budi u vama

Tagovi: