Otkrila advokatica

Ovo je najčešći razlog zbog kojih brakovi pucaju

  • Izvor: vecernji.hr
  • 15.01.2023.13:18

Britanska advokatica za razvode koju zovu i "diva za razvode", Aješa Vardag, objasnila je koji su po njoj najčešći problemi u braku zbog kojih parovi traže njene usluge.

Ona kaže da se ljudi sve češće razvode zbog nespretnosti s tehnologijom, jer im partneri na porodičnom "cloudu" pronađu poruke, fotografije ili aplikacije koje tamo ne bi trebale da budu.

Ipak, ističe Vardag, najčešći razlog razvoda je taj što se supružnici s vremenom udalje.

"Prestanu da paze na brak i jedno na drugo. To svakome može da se dogodi, ma koliko brak nekad bio dobar", kaže ona.

"Uvijek kažem da se većina razvoda događa jer shvatite da osoba s kojom ste više nije ona osoba s kojom ste se vjenčali", rekla je za Mirror.

Danas je, dodaje, veliki problem i to što ljudi, zbog astronomskog rasta troškova života i stagnacije tržišta nekretnina, i nakon razvoda nerijetko ostaju zarobljeni u istom domaćinstvu s bivšim partnerima.

Neki moraju da se vrate roditeljima ili da se usele kod svoje odrasle djece, što nikome nije lako - kaže Aješa, koja je i sama razvedena, a dodaje i da je jako važno na kraju braka prepoznati da se odnosi ponekad naprosto mjenjaju i da to nije ničija krivica.

"Teško je danas, u modernom dobu, održati brak, posebno jer životni vijek traje i do sto godina. Ostaje jako puno vremena u kojem bi trebalo da se podudarate s nekim drugim bićem u njegovim različitim fazama života", zaključila je.

Ipak, ističe ona, razvod ne mora da bude kraj, već može da bude i novi početak nekog odnosa, ali i početak drugačijeg odnosa sa sobom.

"Nakon razvoda možemo ostati dobri s bivšim partnerom i imati dobar i uravnotežen život u kojem gradimo karijeru i razvijamo se, uspostavljamo neke nove odnose, a imamo i dovoljno vremena i prostora za nova interesovanja", rekla je.

Tagovi: