Истраживање

Ово је женин најјачи адут за завођење – тврде мушкарци

 • Извор: Б92
 • 18.12.2023. 13:48

Недавно су научници спровели истраживање како боја гласа утиче на мушкарце и жене када је у питању завођење.

Резултати до којих су дошли били су невјероватни – боја гласа, као и начин говора су дефинитивно најјаче женско средство за завођење на које мушкарци падају!

Стручњаци су тражили од кандидата да нормалним гласом броје од један до десет. Након тога, ти исти мушкарци и жене морали су да понове радњу, али другачијом бојом гласа, односно онако како они сматрају да звучи секси и заводљиво.

Друга група мушкараца и жена одслушала је њихове снимке и морала да одлучи шта од наведеног звучи заводљиво, а резултати су испали врло занимљиви:

Жене уопште нису реаговале на мушке покушаје да бојом гласа звуче секси, док су мушкарци заводљиви женски глас сматрали невјероватно сексепилним.

Научници објашњавају да жене, када желе да звуче секси, спуштају глас како би постао дубљи, говоре спорије и тише, што мушкарци сматрају много атрактивнијим од нормалног тона којим уобичајено говоре.

Такође, они тврде да је ту заправо ријеч о природној, инстинктивној реакцији, која на мушкарце дјелује попут облика тела или мириса коже. Иако су докази изнесени на видело, ипак прво размислите шта ћете рећи када желите да заведете мушкарца, а не само којом бојом гласа.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.