Љубав и секс

Постоји ли идеално вријеме за вођење љубави: Шта савјетују стручњаци

 • Извор: Аваз
 • 21.05.2024. 02:00

Многи људи замишљају да се најбољи сексуални однос догађа касно увечер у мрачном и романтичном окружењу, али постоје неки научни разлози који показују како би јутарњи секс могао бити бољи од ноћног, барем за неке људе.

Два хормона

Не постоји најбоље доба дана за секс које се односи на све. У поређењу с ноћним сексом, јутарњи је секс за неке бољи, а за друге гори. Али физички гледано, можда би било уопштено боље имати секс ујутро, јер тијела многих људи на почетку дана имају већи ниво тестостерона и естрогена, два хормона који утјечу на жељу. То значи да сте можда расположенији и потенцијално способнији за задовољавајући секс ујутро.

Нивои тестостерона код мушкарца допуњују се преко ноћи и тако имају тенденцију да буду највиши ујутро, а најнижи ноћу. Тестостерон игра кључну улогу у сексуалном функционисању мушкараца, помаже им и код ерекције и код осјећаја мотивисаности за секс. Повишен ниво тестостерона ујутро може пружити повећани либидо, побољшано узбуђење и бољу ерекцију.

Слично томе, естроген је повезан са женском сексуалном жељом, а ти хормони такођер имају тенденцију да буду већи ујутро. Даље, жене такођер имају пораст протока крви у матерници током спавања, као и отицање и подмазивање матернице. То значи да ће се вјероватно пробудити с тијелима која су већ припремљена за секс. А већи проток крви може значити већу осјетљивост и задовољство.

Више енергије

Још један разлог због којег јутарњи секс може бити бољи од секса ноћу? Енергија. У самом почетку дана, имате највише енергије, што значи да бисте могли бити спремнији и способнији за секс.

Многи људи се на крају дана осећају исцрпљено, што значи да не желе додир или стимулацију. Можда ће бити потребно више напора да се врате у прави начин размишљања о сексу. Та исцрпљеност и умор могу довести до занемаривања и избјегавања сексуалног живота.

Међутим, постоје и други разлози због којих би неки људи радије вољели секс ноћу, умјесто ујутро. Јутро се за многе људе може учинити ужурбаним временом, кад вам ум преплави размишљање о свим стварима које тог дана треба обавити и кад често журе на посао. Стрес може отежати узбуђење, па ако су вам јутра често стресна, можда није најбоље вријеме за секс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина