Da li ste među njima?

Tipovi muškaraca s kojima žene dožive najjači orgazam

 • Izvor: 24sata.hr
 • 30.03.2023. 16:20

Ženski orgazam oduvijek je bila složena tema i mnogi muškarci još uvijek ga doživljavaju kao misteriju, te se često pitaju da li su ga žene stvarno doživjele ili su opet odglumile.

Međutim, čini se da najmanje treba da se brinu muškarci sa osmjehom na licu, pokazalo je istraživanje objavljeno u Socioaffective Neuroscience & Psychology.

Istraživanje je sprovedeno na 103 žene između 20 i 69 godina koje su više od sat vremena ispunjavale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u predanim, dugim vezama nisu bile dio ankete jer su osobe koje su je sprovodile vjerovale da se osobe u vezi mogu osjećati „obveznim da ocjenjuju ​​svog trenutnog partnera bolje nego što je činjenično tačno“.

Muškarci veselog, razigranog karaktera

Prema ovom istraživanju, muškarci koje većina ljudi označava kao duhovite, odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, ispali su najbolji ljubavnici. Šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće su ženama pružili orgazme, a pripadnice ljepšeg pola orgazme s njima ocjenjuju kao najbolje.

Cilj istraživanja bio je da otkrije koje su osobine kod muškaraca povezane s njihovim pružanjem najboljeg orgazma. Prema istraživanju, veseo i zaigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca, bio je faktor postizanja seksualnih vrhunaca koji se pamte. To sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

Muškarci puni samopouzdanja koji dobro zarađuju

U prethodnim istraživanjima od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca.

Vjeruje se kako muškarci koji dobro zarađuju te imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i draže im je da eksperimentišu.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona, prenosi 24.sata.hr.

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina