ATV

Истраживања показала

У којим годинама жене, а у којим мушкарци доживе сексуални врхунац?

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2023. 21:57

Јесте ли чули за појам сексуални врхунац? Иако на прву звучи као да говоримо о оргазму, овај се појам ипак односи на животни период кад имамо највише интереса за секс, кад нам је најугоднији и кад највише о њему размишљамо.

Иако нам је логично закључити да сексуални врхунац доживљавамо у младим данима, истраживања су показала да је то далеко од истине. Књиге познатог истраживача Алфреда Kinseya, говоре нам многе занимљивости о овој теми.

На примјер, погрешно је вјеровати да је наш сексуални нагон најјачи за вријеме пубертета или адолесцентског периода, а још је занимљивија чињеница да мушкарци и жене врхунац свог сексуалног нагона доживљавају у различитим периодима живота.

Kinsey је у једном од својих истраживања упитао мушкарце и жене у којим су годинама доживљавали најбољи секс, кад су у њему највише уживали и кад су доживљавали највише оргазама.

Статистика је показала да су мушкарци у сексу највише уживали у 17. и 18. години свог живота, док је код жена то било доста касније.

Жене, наиме, сексуални врхунац доживе тек у средњим 30-им годинама, а главни је разлог задовољство самом собом.

Кад жена дође у одређене године и пронађе себе, постане задовољнија у своме тијелу, а самим тиме и опуштенија. Није више оптерећена изгледом, бира позе које су јој удобне и угодне, а не оне у којима изгледа привлачно. Такође, жена тада зна шта жели и није јој то проблем рећи.

Истраживачи су жене у 30-има описали као жене са сексуалним искуством, мислећи при томе на искуство у познавању својих жеља и потреба, а не на број мушкараца с којима су имале сексуалне односе.

Кад говоримо о мушком сексуалном искуству, то обично буде у контексту броја жена с којима су спавали и свих тактика и стратегија која су научили за вријеме свог сексуалног живота. Дакле, кроз године жене уче о себи, а мушкарци о женама. И то је савршен рецепт за добар секс у каснијем животном периоду.

Млађе д‌јевојке, с друге стране, нису вјеште у комуницирању својих жеља и потреба с партнером, а незадовољство својим тијелом највише утиче на њихов сексуални живот. Примјерице, у једном истраживању је чак 30 посто д‌јевојака признало да током секса покушавају сакрити стомак па су истраживачи лако могли пронаћи повезницу између доброг секса и самопоуздања.

Исто истраживање је показало да жене између 27 и 45 година имају најчешће сексуалне односе. Жене у том периоду живота најчешће и рађају д‌јецу, а трудноћа може утицати на хормоне и секс учинити бољим или горим.

У већини случајева либидо порасте након трудноће па је и то један од разлога зашто је женама секс угоднији него младим д‌јевојкама. Жене имају повећан сексуални нагон све до менопаузе, кад ниво естрогена пада, а либидо се смањује.

Мушкарцима се, с друге стране, либидо не смањује у златном периоду њиховог живота. На њихов сексуални нагон у 50-им годинама утичу стрес на послу, финансијски стрес и здравствени проблеми.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: