Ljubav ide kroz želudac

Zašto je kuvanje odlična terapija za parove?

  • Извор: Аваз
  • 30.03.2023. 21:54

Kada je brak u nevolji, mnogi parovi se okreću terapiji kao opciji. Ali za neke ljude, ideja o savjetovanju parova može izgledati iscrpljujuće ili zastrašujuće. Može postojati strah od otvaranja pred strancima. Ipak, ovde se vaše mogućnosti ne završavaju. Nova istraživanja bi dodala i kuhinju.

Odlična aktivnost

Kuvanje jela je odlična aktivnost za zdravlje mozga, a smatra se da je odlično i za emocionalno zdravlje. Evo šta to može učiniti za vašu vezu. "Terapija kuhanjem" može pomoći u izgradnji komunikacijskih vještina i intimnosti. Razmislite o tome šta je sve potrebno uraditi kako biste došli do krajnjeg rezultata, obroka.

- Za početak treba da se odlučite za obrok koji oboje volite, izađete i uzmete sastojke, pripremite se za proces kuhanja, kuhate i konačno uživate u obroku zajedno. Cjelokupno iskustvo zahtijeva fokus, koordinaciju, komunikaciju i kreativnost, a sve su to zajedno utječe i na vas kao par. Kuhanje je, takođe, odličan način da svom partneru pokažete ljubav - kaže terapeut za odnose Džejmi Bronstein prenosi "The List".

Važni dijelovi

- Bilo da kuhate za svoju voljenu osobu ili kuhate zajedno, vi dijelite, dajete i primate ljubav, a to je scenarij na kome svi dobijaju. Za neke parove, to bi mogao biti jedini put da provedu kvalitetno vrijeme zajedno tokom naporne sedmice. Ideja je da u svoj život uvedete zajedničku aktivnost — onu koja omogućava inspiraciju i zajednički cilj.

Najvažnije je podijeliti zadatke i cijeniti činjenicu da je za pripremu cijelog obroka potrebno toliko različitih podjednako važnih dijelova.

Тагови: