Љубавне везе

Зашто је тешко пронаћи "правог" партнера

 • 31.03.2024. 20:16

Иако су стварно добре и имају много тога да понуде, проналажење праве љубави може бити изазовно. Поставља се питање - зашто је то тако?

Разлози могу бити разноврсни и често су дубљи него што се на први поглед може чинити.

Прво, модерни свијет нам нуди огроман избор партнера и разноврсне начине упознавања, али истовремено доноси и нове изазове. Тешко је пронаћи некога ко је истински компатибилан и с ким дијелите исте вриједности и циљеве у животу. Понекад се људи могу осјећати изгубљено у мору могућности или се суочавају с људима који нису спремни за озбиљну везу.

Друго, друштвени и емоционални притисци могу играти значајну улогу. Притисак да се нађе “права” особа или да се остварите у љубавном животу може бити оптерећујући. Осим тога, предрасуде и стереотипи који се тичу брака и веза могу утицати на наше одлуке и понашање. На примјер, неки мушкарци могу имати страх од обавеза због страхова или очекивања која су произашла из друштвених норми.

Уз то, свако од нас носи са собом своје индивидуалне емотивне, психолошке и социјалне факторе који утичу на наш однос према љубави. Прошла искуства, траума или емоционална рањивост могу створити препреке у стварању и одржавању здраве и срећне везе.

Проналажење праве љубави није увијек једноставно, а разлози зашто неки мушкарци одлучују да нађу срећу на неком другом мјесту могу бити дубоко укоријењени, пише Женски магазин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.