ATV

Ево шта кажу истраживања

Због чега се све рjеђе заљубљујемо на први поглед?

  • Извор: Новости.рс
  • 14.11.2023. 17:09

Оно што тражимо од партнера промијенило се у посљедње три године. Љубав на први поглед и почетна привлачност више нису тако честа појава, каже амерички биолошки антрополог др Хелен Фишер, нагласивши да су жене од 2020. изгубиле интересовање за одређени тип мушкарца.

''Не можете некога да затворите на две године, као што је то било током пандемије корона вируса, и очекивати да изађе исти. Емоционална зрелост је на врху листе ствари које се траже код партнера последњих година'', каже Фишерова, позивајући се на годишњу студију ''Самци у Америци'' (Singles in America).

Она наводи да су учесници у истраживању сваке године упитани шта траже од друге стране, а најчешћи одговори су били исти: некога ко ме поштује, коме могу да вјерујем и да му се повјерим, особу која ће ме насмијати, која је привлачна, има довољно времена за мене...

Али послије короне многа тога се промијенило, па испитаници као одговор наводе некога ко је емоционално зрео - наглашава Хелен Фишер.

Љубав на први поглед сада није тако честа, већ људи више времена посвећују упознавању потенцијалног партнера, да виде каква је особа и колико је стабилна. Чак 49 одсто самаца заљубило се у некога ко им се у почетку није свиђао, што је пораст у односу на 38 процената у прошлој деценији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм