Pet znakova

Majka ili partner? Ovo su znakovi koji govore da li vas partner iskorištava

 • 26.03.2019. 07:46

Postoje znakovi koji ukazuju da svog partnera tretirate kao majka, a da toga niste ni svjesni. Da biste tu grešku ispravili, prvo morate da je prepoznate.

Najzdravije su one veze u kojima su partneri ravnopravni. U vezi je dobro da brinete jedno o drugom, ali je pri tome važno da razlikujete brigu o partneru i brigu o djetetu. Mnogi nisu ni svjesni te razlike.

Ovo je pet pokazatelja da svom partneru glumite majku.

Stalno mu prigovarate

Ako za sve što se napravi imate neki prigovor, onda se prema njemu ponašate kao jako naporna majka. Niko ne voli konstantne prigovore i u vezi je uvijek bolje da rješavate probleme konstruktivnim razgovorom.

Vi ste uvijek u pravu

Ako smatrate da ste vi svaki put u pravu kada se raspravljate ili svađate, onda partnera ne doživljavate kao sebi ravnopravnog što bi kako smo već spomenuli, trebalo da bude najbitnije u vezi. Takve stvari sigurno primjećuje i vaš partner u vezi i ne osjeća se baš najbolje zbog toga.

Služite mu

Ako slažete njegovu odjeću, skupljate mrvice za njim, kuvate mu i servirate svako jelo, brinete se da li je čist, opeglan, mirišljiv, onda čestitamo, postale ste majke svom partneru, a da to niste ni znale! U zdravoj vezi kućni poslovi bi trebalo da budu podjednako raspoređeni među partnerima.

Stalno ga branite

Ako svom parneru u javnosti stalno glumite advokata kada nešto kaže ili uradi, onda preuzimate dio krivice na sebe. Umjesto da ga opravdate i štitite poput majke, bolje ga naučite da preuzme odgovornost za svoje ponašanje.

Potpuno ga kontrolišete

Takvim ponašanjem ga podsjećate na pravu majku. Ako pokušavate da kontrolišete svaki aspekt vaše veze, uključujući i njegov život, time ukazujete da nemate povjerenja u partnera. To može jako loše da utiče na vašu zajedničku budućnost.

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.