Proveo četiri godine praveći

Australijanac sam napravio sopstvenog Terminatora

  • 08.10.2019. 11:48

Australijanac Džejmi Staf proveo je četiri godine baveći se svojim hobističkim projektom - izradom replike filmskog Terminatora T-800 u prirodnoj veličini.

Skelet, izrađen od recikliranog aluminijuma, težak preko 130 kilograma, sastavljen je od preko 500 dijelova koji čine 230 pokretnih "kostiju" i "zglobova". Na okupu ga drži 280 šrafova, a tu je i 60 cijevi, kao i akrilni zubi.

Za inspiraciju su, naravno, poslužili filmovi Terminator 1 i 2, ali ova replika nije potpuno vjerna filmskom Terminatoru. Ona dijelove "pozajmljuje" od obje filmske verzije, kao i iz mašte samog autora.

Džejmijeva motivacija za izradu ovako nečega je čista zabava. Staf kaže da mu je cilj bio da u svojoj "muškoj pećini" ima repliku Terminatora, pa je odlučio da je sam i napravi.

Kao osnovna referenca poslužio mu je i model izrađen od smole koji je stajao u skladištu još jednog entuzijaste iz Australije, pa su prema nekim dijelovima njega nastali kalupi za ovog aluminijskog kiborga. Svaki dio je izrađen i dorađeno ručno, od livenja do poliranja svakog dijela do visokog sjaja.

Kad je o vrednosti riječ, autor projekta kaže da ne može da procijeni koliko bi cijela stvar mogla da vrijedi, niti koliko je novca u njegovu izradu uložio.

Poređenja radi, kaže da je moguće nabaviti hromiranu repliku Terminatora izrađenu od smole za oko 10.000 dolara, ali da ona niti je od metala, niti može da se pomjera - pa se može zaključiti da bi ova vrijedila mnogo više.

Ipak, ovaj australijski entuzijasta ni ne razmišlja o njegovoj prodaji.

Тагови: