Трудноћа

"Бапске приче" које откривају пол дјетета: Необичне методе које су се задржале до данас

 • 20.04.2024. 21:11

Већина трудница једва чека да сазна пол бебе. То наравно није могуће у првим недјељама, али до тог првог ултразвука који ће открити да ли носи дјечака и дјевојчицу, на разне начине ће се довијати не би ли сазнала.

Дјечак или дјевојчица је питање које се током трудноће чује поприлично често. Чак и ако одлучите да не знате пол прије порођаја, сигурно ће и вас копкати тај податак и на неки начин ћете ипак жељети да знате.

А ове "бапске приче", односно "методе" генерацијама опстају, па често буду и тачне:

Жеља за слатким/сланим

Ако жудите за слатким, то је знак да носите јдевојчицу. Жудња за сланим или чак храном богатом протеинима значи да би могао да буде дјечак.

У стварности, трудничке жеље немају јасан разлог. Стручњаци сматрају да је жудња за одређеном храном у трудноћи повезана с недостатком нечег у исхрани, одређених спојева хране који стварају зависност или чак друштвеног и културног утицаја.

Тест са бијелим луком

Овај тест се ради на властити - и партнеров - ризик! Ако можете да поједете пуно бијелог лука, а након тог не, хм, миришете на њега, то је доказ, кажу баке, да носите дјевојчицу.

Наравно, ниједна научна студија није пронашла никакве доказе за то. Међутим, то није најневјероватнија прича на овом списку, упркос томе што је једна од чуднијих.

Јутарња мучнина

Нажалост, овај рани симптом трудноће нема тенденцију да укаже на разлику у полу. Али ако патите од претјеране мучнине и јутарњих мучнина, кажу да бисте могли да носите дјевојчицу.

Још једна бапска прича у којој има и зрнце истине! Не, вјероватно не можете да предвидјети пол своје бебе на темељу јутарњих мучнина. Међутим, неколико је студија открило повезаност између екстремних јутарњих мучнина и чиниоца попут прве трудноће, вишеплодне трудноће и женског фетуса.

Тест ока

Једна од најстаријих женских прича каже да је супер лако предвидјети пол, наиме, погледајте се у огледало и гледајте се око минут.

Ако вам се зјенице шире, значи да ћете добити дјечака. Трудноћа може да узрокује доста промјена на очима, захваљујући промјенама у задржавању воде и сувоћи очију, али ова прича вјероватно нема много истине.

Висок или низак стомак

Ово је можда најчешћа теорија за којом посежу баке када вас сретну. Ова легенда о предвиђању пола на темељу облика и положаја трбуха проширила се свијетом и опстала вијековима.

Ако је ваш стомак високо, то значи да ћете добити дјевојчицу, а ако носите ниско, значи да је дјечак. Иако ово није нужно тачно, није нужно ни нетачно. Гдје се налази најизбоченији дио вашег дјетета у стомаку зависи од величине и положаја ваше материце, што зависи о степену трудноће и величини дјетета.

Нека истраживања показују да мушки фетуси расту брже, те да су већи од женских, што значи да стомак избочен највише у нижем дијелу може упућивати ​​на то да носите дјечака.

Тест прстеном

Од свих чудних и занимљивих начина предвиђања пола, овај је вјероватно најзабавнији.

Завежите прстен на конац и држите га да виси изнад стомака. Ако се врти кружно, могуће да је дјевојчица, а ако се љуља с једне на другу страну, то значи да је дјечак, наводи МисМама.

У неким културама кажу да се прстен објеси на прамен косе умјесто врпце, па ако носите кратку фризуру, ништа од тачног одговора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.