Кисељак

Човјек из БиХ платио жену 5.000 КМ: Машала, развија питу

 • Извор: Стил Курир
 • 03.04.2024. 19:29

Нијаз Духаркић из Кисељака има веома необичну и занимљиву животну причу.

Да би направио кућу, подигао је чак 20 кредита, а данас отплаћује само један. Живот је подредио раду, док за љубав није имао много времена. Двадесет пута је мијењао мјесто боравка.

Међутим, није ни слутио да ће на невјероватан начин наћи жену. Како каже, жену је купио и платио је 5.000 марака.


За седморо нестале дјеце у БиХ се годинама трага

За седморо нестале дјеце у БиХ се годинама трага

"Прије рата сам радио у једној фирми, био сам сам. Имао сам кућу, шталу и нешто стоке. Раније су се људи много чешће посјећивали и тако ми је дошао један старији човјек. Знајући да сам сам, питао ме је 'да ли би се ти женио?'. Рекао сам му да ми треба жена, те да ако чује да негдје има млада жена за удају, дође и каже ми. Он је сутрадан дошао и рекао ми да ми је нашао жену", испричао је Нијаз и додао:

"Ја сам жену купио! Те 1992. године, она је била избјеглица. Отац и брат су јој били у заробљеништву. Он је мене нахвалио код ње, а ја сам му обећао 5.000 марака, ако нас споји, практично, купио сам жену. Кад сам дошао код ње кући, видио сам да развија питу и помислио 'машала, развија питу, имаћу шта јести'. Кад је човјек почео да ме хвали, да би се докопао 5.000, жена је реаговала строго. Рекла ми је 'шта хоћеш ти, стари?'. Ја сам јој одмах рекао како стоје ствари и да желим да се женим. Почела је да ми прича своју тужну причу, а ја сам јој дао рок од 7 дана, да размисли".


Предиван призор изнад Бањалуке

Предиван призор изнад Бањалуке

"Пристала је да се уда за мене, а ја сам јој у старту поставио два питања. 'Да ли си болесна и јеси ли поштена, чак и ако ниси, ти реци?', говорио сам јој ја да је наведем на танак лед. Рекла је да је здрава и поштена и то је било то".

"Други дан, долази човјек који нас је спојио и каже мени 'куме мој, кумашине!', а до тада се нисмо нешто ни дружили. Звао сам га у собу и дао му 5.000 КМ", прича он.

У једној години овај необични човјек пронашао је чак четири новчаника и један мобилни телефон. Свима који су изгубили новац вратио је и новац и документа, преноси "Стил" причу Срећка Стиповића.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.