TikTok

Emotivno: Samohrana majka dirljivim videom proslavila pobjedu nad rakom

  • Izvor: 24sata.hr
  • 05.08.2022.10:16

Samohrana majka proslavila je pobjedu nad rakom sa svojim sinom u naručju, i kaže da joj je odlučnost da ga vidi kako odrasta pomogla da prkosi bolesti.

Kloi Tod (21), iz Njukasla, dijagnostikovana je leukemija u junu 2020. Ljekari su je upozorili da hemoterapija možda neće biti dovoljna da joj pomogne preživjeti.

Emotivni trenutak ozdravljenja mlade majke zabilježen je kamerom, dok je u naručju ljuljala svog malog sina. Kloi je, nakon što joj je dijagnostikovana leukemija prije dvije godine, obećala da će pobijediti rak kako bi mogla da gleda svog sina Dominika, koji sada ima tri godine, kako odrasta.

Ljekari su je tada upozoravali da hemoterapija možda neće biti dovoljna da je spasi, ali Kloi je nadmašila bolest i vjeruje da je to uspjela zahvaljujući odlučnosti da bude uz svoje dijete.

U martu 2021, nakon intenzivne hemoterapije i transplantacije koštane srži, Kloi je izašla kao pobjednica.

"Znala sam da moram ostati živa zbog svog malog dječaka. Nikada ne bih dopustila da me ovo sve ubije, iako ljekari nisu očekivali da ću uspjeti. Sve o čemu sam mogla razmišljati bila je činjenica da trebam odgajati malenog i da mu treba njegova mama da ga gleda kako raste. Bilo je izuzetno teško, ali on je bio taj koji me izvukao iz ovoga. Bez njega, iskreno mislim da ne bih uspjela", kaže hrabra mlada majka, prenosi "Daily Mail".

Bilo joj je nevjerovatno emotivno imati ga u naručju nakon izlječenja.

"Skočio je da ga mogu držati i obasuo me poljupcima. Osjećala sam se tako moćno jer sam preživjela nešto što me je trebalo ubiti", opisuje Kloi kako se osjećala držeći sina koji joj je najviše pomogao da pobijedi opaku bolest.

U februaru 2020. počela je da ima česte infekcije, noćno znojenje, vrtoglavicu i modrice, a nakon istraživanja njenih simptoma, bilo je izgledno da bi mogla imati leukemiju.

"Mojoj mami tada je bilo dozvoljeno da dođe u bolnicu, nisam htjela biti pored nje kad je saznala vijesti, ali sam je mogla čuti kako plače iz druge sobe. Prognoze su bile jako loše i nisu bili sigurni da će mi hemoterapija pomoći. Složili su se da bih trebala pokušati s intenzivnom hemoterapijom i transplantacijom koštane srži, od nesrodnog donora, kako bih povećala šanse za preživljavanje", ispričala je svoju tužnu priču. 

Kloi vjeruje da je zbog odlučnosti da ostane živa za svog sina razlog što je i danas ovdje. Ostala je pozitivna tokom cijelog bolnog i teškog putovanja i nije dopustila da joj u glavu uđu negativne misli.

"Nakon još jedne biopsije prošle godine, kako bi se provjerilo jesu li tretmani djelovali, proglašeno je da nemam rak i mogla sam slaviti život. Da se nisam imala za šta boriti, za malenog sina, ne bih bila ovdje danas, bez njega, to je sigurno. Mislim da ga je to što me vidio u tako lošem stanju učinilo mnogo brižnijim i da je možda svjestan da život nije uvijek lak", emotivna je Kloi.

@chloeleigh379 Replying to @karasainis_ I rang the bell because i had finished all treatment and we also made sure that my bone marrow transplant was successful🧡 #fyp #cancerbellring #aml #survivor ♬ I Lived - OneRepublic

Maleni Dominik često se ponaša poput pravog doktora i ispituje mamu je li joj bolje.

"Takođe me je mazio po ćelavoj glavi kad sam prolazila kroz liječenje. Tako je sladak. Biti samohrani roditelj i biti loše, pa i sada, dok se nosim s nuspojavama je teško, ali čak i u najgorim danima i dalje ustanem i budem mama. Čak i kad mi je rak preuzeo cijelo tijelo, to je bila jedina stvar koja mi je pomogla i doista vjerujem da je to razlog zašto sam danas tu", emotivno je ispričala Kloi vlastitu borbu za život, i za dijete, prenosi "24sata.hr".

Tagovi: