Na Google-u

Novopečeni roditelji šest puta dnevno traže odgovore na pitanja o bebama

  • Izvor: zena.blic
  • 08.06.2022.13:35

Roditeljstvo donosi mnogo radosti, ali i mnogo briga i nesigurnosti, naročito novopečenim roditeljima koji, prema novom istraživanju, veoma često na Guglu traže odgovore na pitanja koja ih muče.

Istraživanje koje je nedavno sprovedeno na 2.000 roditelja, koji imaju djecu mlađu od dvije godine, pokazalo je da roditelji u toku dana prosječno šest puta na Guglu traže pomoć u vezi sa nedoumicama o bebama, piše StudyFinds.

Prema istraživanju, najveće dileme mama i tata su sledeće:

- 43 odsto njih najčešće gugla o proizvodima za bebe prema preporukama stručnjaka kao i savete kako brinuti o koži nakon pelenskog osipa

- 40 procenata pretražuje informacije o ishrani za bebu

- 38 odsto traži odgovore na pitanje zašto beba plače

- 37 procenata brine zašto njihova beba ne spava.

A 38 procenata roditelja priznalo je da je jako malo znalo o razvoju bebe tokom prve godine života, kao i da je to neznanje iznenadilo.

Baka i deka servis parira Guglu

Kada ne guglaju savete na internetu, novopečene mame i tate se za pomoć obraćaju svojim roditeljima - i to čine 56 puta tokom prve godine života deteta, dok mišljenje medicinskih stručnjaka traže 67 puta.

Tu je još jedna važna brojka- roditelji su prosječno oko 1.600 sati držali bebu u naručju i proveli 77 noći bez sna, u prvoj godini bebe.

Da radost pobeđuje ove slatke muke, pokazuje i podatak da su dve trećine roditelja rekle da im je roditeljstvo najveće životno dostignuće.

Otkrili su i da su najviše uživali u umirujućim ritualima sa svojim bebama poput nanošenja losiona, držanja bebe i zajedničkog fotografisanja.

Tagovi: