"Čudo"

Ona ima 62, a suprug 72 godine i čekaju bebu

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 16.09.2021.20:15

Nauka tvrdi da žena koja je ušla u menopauzu ne može da zatrudni, a da muškarac koji je uradio vazektomiju ne može da ima potomstvo.

Međutim, Dženi (62) i njen suprug (72) dokazuju suprotno.

Naime, Dženi je ušla u sedmu deceniju života i već 16 godina je u menopazi - bar je bila do trenutka kada je čudom ostala u drugom stanju. S obzirom na to da se radi o takozvanoj gerijatrijskoj trudnoći, Dženi svoju bebu opisuje kao "čudo" koje je pozitivno iznenadilo nju i njenog supruga.

Budući da je u pitanju starija žena, mnogi su imali pregršt pitanja kada je riječ o njenoj trudnoći, između ostalog i to da li je podvezala jajnike, na šta je Dženi objasnila da nije, ali je naglasila da ni menstruaciju nije imala punih 16 godina, prenosi "Telegraf.rs".

"Ne, moji jajnici nisu bili podvezani, ali moj muž je imao vazektomiju", objasnila je u jednom videu na društvenoj mreži TikTok.

Dženi je prilično aktivna na društvenim mrežama i redovno objavljuje tok svoje trudnoće, pa tako govori o refluksu kiseline, bolnim niskim udarcima i bebi koja joj pritiska bešiku.

Ona se, takođe, osvrnula na dvostruke standarde kojima su izložene žene u odnosu na muškarce.

Kada je otkrila da je trudna sa 62 godine, rekla je kako je niko nije pitao koliko njen muž ima godina. Dok njoj često govore da je "prestara" da bi imala djecu, njenom partneru se svi dive.

Dženi i njen muž očekuju trećeg sina koji bi trebalo da se rodi 25. novembra. Inače, zanimljivo je da korisnici društvenih mreža nisu uvjereni da su godine ovog para prave i mnogi smatraju da su oboje zapravo daleko mlađi nego što govore.

Ovaj bračni par se susreće sa brojnim negativnim komentarima, pa joj je tako neko rekao da nije zdravo rađati ni sa 35, na šta je ona rekla:

"Zaista cijenim vaše uputstvo u ovom trenutku, hvala vam".

S druge strane, ima i onih koji je podržavaju i kažu da nema ničeg lošeg u tome što će biti starija mama.

"Tako sam srećna zbog tebe. Trudna sam sa blizancima u 42. godini i rodila sam peto dijete u 40. godini. Moje tijelo govori šta može. Ne obraćam pažnju ni na šta drugo", napisala je jedna žena, a druga je dodala:

"Starost nas ne definiše! Ja kontrolišem svoju 'gerijatrijsku trudnoću'".