Одгајао је очух

Оставила кћерку због инвалидитета па се појавила након 20 година са чудним захтјевом

  • Извор: Агенције
  • 03.07.2024. 14:34

Када је коначно дошао тренутак њихова сусрета, млада жена је маму научила животну лекцију коју вјероватно никада неће моћи заборавити. Ив је признала да има помијешане осјећаје о томе како је прошао њен сусрет с мајком и жели да други људи прочитају њену причу и дају јој неки савјет.

"Мој живот никада није био љубазан према мени. Кад сам имала 10 година, напустила ме мајка, особа коју сам јако вољела и којој сам се искрено дивила. Прекинула је с мојим правим татом кад сам имала 1 годину и никад га нисам упознала због моје дијагнозе. Доктори су рекли да ћу вјероватно цијели живот провести у колицима, а он је једноставно побјегао од свих обавеза", пише Ив за "Брајт Сајд".

Присјетила се почетака и како се све десило, како је дошло до драме.

Погледајте ко је све оптужен због издавања и продаје лажних диплома

Погледајте ко је све оптужен због издавања и продаје лажних диплома

"Мама је у првим годинама мог живота прошла кроз мноштво изазова док ме одгајала. Затим је упознала мог очуха, Овена, који је био изузетно драга особа пуна љубави. Након што су се вјенчали, Овен нас је обје окружио толиком пажњом и љубављу о каквој смо могле само сањати. Све је било једноставно савршено, све до једног дана, када је моја мама одлучила да више не жели мене и њега у свом животу", присјетила се.

И тако је мајка само наједном нестала.

"Тог дана сам била у центру за рехабилитацију с Овеном и када смо се вратили кући, мама је већ отишла и њених ствари је нестало. Једино што је оставила била је кратка порука у којој је написала, 'Не могу то више поднијети. Ти си терет који ми је однио најбоље године'", испричала је дјевојка и додала:

"Плакала сам мјесецима, озбиљно сам себе кривила да сам разлог зашто је мама била несретна. Мислила сам да је мој живот готов, пала сам у депресију и чинило се да ми ништа не може помоћи".

Но, једној је особи стало до ње, био је то њен очух.

Гром ударио у прозор под којим је спавала беба, засуле је крхотине

Гром ударио у прозор под којим је спавала беба, засуле је крхотине

"Овен ми је помогао да пронађем разлог за живот и борбу. Био је уз мене сваке минуте након што нас је мама напустила. Видјела сам да му је било тешко носити се с тиме, али никад ми није показао слабост, увијек је остао јак и позитиван, чак и у најмрачнијим временима кроз која смо обоје морали пролазити. Овен је пуно разговарао са мном, толико ми је ствари објаснио и увијек се према мени понашао као према принцези. И он је био особа која ме инспирисала за кључни корак који ми је заувијек промијенио живот", написала је Ив.

Сада је врло успјешан адвокат и ради за велику фирму.

"Тамо сам на високом положају и зарађујем пристојну своту, што ми омогућава да живим живот о којем сам само сањала. И имам све то јер је Овен био тај који је вјеровао у мене и помогао ми да напредујем у образовању и каријери. Кад сам била у школи, имала  сам тежак однос с некима од својих колега. Задиркивали би ме и, што је било посебно окрутно, често би давали болне примједбе о томе како су ме родитељи напустили", присјетила се.

Но, очух је тај који ју је спасио од свега и довео до тога да данас има диван живот.

"Овен је увијек био врло заштитнички настројен према мени, а једног дана ми је рекао да се морам научити борити за своја права и заштитити се од било каквих лоших ствари уз помоћ закона. И то је био мој најјачи мотив да започнем каријеру адвоката. Од дјетињства сам сањала да ћу једног дана постати особа која ће заговарати особе с инвалидитетом, помоћи им да побиједе у овом животу и бити њихов савјетник у њиховим невољама. Слиједила сам свој сан и дипломирала право на једном од најбољих факултета, а моја је каријера врло брзо постала успјешна", изјавила је.

Срцепарајући призори - лед побио роде

Срцепарајући призори - лед побио роде

Али, једног дана кад је већ била успјешна, њена се мајка одлучила вратити у њен живот.

"Једног дана, моја се мајка појавила ниоткуда, 20 година након што нас је напустила. Једноставно је дошла у моју кућу, покуцала на врата и замолила ме да јој дам прилику и да је саслушам. На своје изненађење, нисам ништа осјетила кад сам је видјела на свом прагу, иако сам одмах препознала ко је она". присјећа се Ив.

Одмах је ушла и кренула објашњавати.

"Ушла је и одмах почела говорити. Храбро је изјавила да ме је напустила јер се Овен лоше понашао према њој, рекла је да ју је више пута преварио, што није истина, а ја сам била сигурна да лаже. Но инсистирала је на томе да је Овенова невјера узрок њеног стреса и одлуке да одустане од своје породице", изјавила је.

Тада се мама пожалила да је лоше, да нема новца нити да има гдје живјети.

"Чак је сматрала да јој дугујем неку финансијску подршку, јер се бринула о мени до моје 10. године. Била сам шокирана и згрожена, но ипак сам одлучила платити је само да оде. Дала сам јој 10.000 долара и рекла: Знам да ово није износ који си очекивала, но оволико ти могу платити за твој посао његоватеља. Имала сам нека очекивања која никада нисте испунили. Будући да сам твоја кћерка, твоја крв и месо, увијек сам очекивала да ћеш ми бити мајка, да ћеш бити уз мене, да ћеш ме вољети и бринути се за мене. Ниси испунила моје захтјеве и добила си отказ кад сам имала 10 година. Сада је све у реду, примила си плату и мораш отићи одавде и заборавити да постојим", рекла је мами Ив.

Питали Загрепчане шта значе поједине српске ријечи, одговори ће вас насмијати

Питали Загрепчане шта значе поједине српске ријечи, одговори ће вас насмијати

Мама је била шокирана и изненађена, није очекивала такав третман.

"Покушала је плакати, али није успјела, није могла плакати. Отишла је, а ја сам се одмах осјетила сломљеном. Знала сам да сам учинила праву ствар, јер се нисам осјећала као да јој ишта дугујем. Но, након тога је Овен рекао да сам била превише окрутна према својој мајци и да то није очекивао од мене. Шта бисте ви учинили да сте на мом мјесту?", питала је Ив, пише "Брајт Сајд".

Пратите нас и путем Вибера