Međunarodni dan porodice

Porodica - stub i pokretač svega

 • Izvor: ATV
 • 15.05.2023. 21:28

Najvažnije je njegovati tradicionalne i porodične vrijednosti, a to u današnje vrijeme nije nimalo lako priča nam Sanja Topić, majka četiri sina. One su kaže odavno narušene i zbog toga se i nalazimo u mnogo teškim situacijama. Borbe je puno, upravo da bi Stefana, Sergeja, Miloša i Nikolu izveli na pravi put. Sinove uči, da je porodica stub i pokretač svega.

"Porodica je u današnje vrijeme izgubila ono što je nekada imala. Mi se trudimo u našoj porodici a nadam se i sad svi ostali i mi svi iz udruženja da njegujemo te neke stare tradicionalne vrijednosti da naša djeca idu nekim drugim putem da se ne dešava ovo što se dešava. Razgovor, ljubav, i porodični odnosi ako su dobri i nisu narušeni i naše društvo će ići u nekom dobrom smjeru", kaže Sanja Topić. 

Sergej je u kući najmlađi. Živjeti u velikoj porodici je kaže zanimljivo. Nekad bude i pokoja svađa ali pomirenje je još brže. 

"Svi misle da je to teško ali zanimljivo je nikad nije dosadno u kući kad nas je tako puno. Nekad zna biti malo dosadno. Ponekad je posvađamo ali se brzo pomirimo", kaže Sergej Topić. 

Porodica učestvuje u formiranju ličnosti zbog toga je sa  djecom važno pričati i biti uključen u njhovo odrastanje. Ipak, tačnu formulu kako biti roditelj ne možemo imati, kaže struka. 

"U stvari šta formula da budete uključeni u njihovo odrastanje da korigujete neko eventualno ponašanje ili prvnestveno nekom pričom i da to pokažete prvenstveno svojim primjerom. Onako kako se mi ponašamo tako će se ponašati i naša djeca, ona su naš proizvod", kaže Oleg Grubač, psihijatar u bijeljinskom Domu zdravlja.  

Porodica je polazna tačka za sve u životu. Iako sa jedne nije lako jer je izozova na putu do njenog zdravog formiranja ne manjka sa druge strane porodica je glavno utočište i sreća koju ona donosi ne može se mjeriti ničim.

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.