Rijedak slučaj

Rodila blizance koji nemaju istog oca: Spavala s dvojicom muškaraca istog dana

  • Izvor: 24sata.hr
  • 09.09.2022.20:36

Anonimna majka (19) koja je rodila blizance koji imaju dva različita oca rekla je kako nije znala da je to uopšte moguće.

Isti dan imala je polni odnos s dva različita muškarca koji su sada roditelji njenoj djeci, prenosi "24sata.hr".

Vjeruje se da je to tek 20. slučaj ikada zabilježen u svijetu nakon što su oba muškarca imali pozitivan DNK test za različite bebe.

Mama je prvo pozvala jednog muškarca za kojeg je vjerovala da je biološki otac dječaka da napravi DNK test. Ali, rezultat je pokazao da je otac samo jedne bebe.

"Sjetila sam se da sam taj dan imala polni odnos s još jednim muškarcem pa sam i njega pozvala da napravi test koji je na kraju bio pozitivan. Bila sam iznenađena rezultatima. Nisam znala da je to moguće, a bebe su vrlo slične", ispričala je ova mama koja dolazi iz malog portugalskog grada Mineirosa u državi Gojas.

Rodni list još vodi samo jednog muškarca kao oca oba djeteta.

"Brine se za obje bebe i puno mi pomaže i daje im svu potrebnu podršku", dodala je

Dr Tulio Žorž Franko proučavao je ovaj neobičan slučaj. Objasnio je da se takva trudnoća događa kada dva jajašca oplode različiti muškarci.

"Trudnoća je bila super, bez ikakvih komplikacija. Dječaci su rođeni zdravi i nisu imali zdravstvenih problema. Ovaj slučaj je izuzetno rijedak. Nikada nisam mislio da ću u životu raditi na takvom slučaju", dodao je.

Blizanci sada imaju godinu i četiri mjeseca, piše "Daily Star".

Tagovi: