За сваку похвалу!

Самохрана мајка има завршена 2 факултета и одгаја петоро дјеце

 • Извор: Б92
 • 26.03.2024. 17:36

Маријана Бабин има два факултета и петоро дјеце! Она је прави примјер да жена може да буде све што пожели и да паралелно гради и породични и пословни живот. Како каже свакодневно добија питања да ли су то све њена дјеца.

- Помисле да је неки вртић у питању. Трудила сам се да будем упорна и да све циљеве изнесем до краја. Не треба чекати прави моменат да се све коцкице поклопе. Нисам жељела да бавим менаџментом, који сам прво завршила, па сам завршила за нутриционисту. Увијек сам маштала о великој породици. Ја сам расла у великој породици, и нас је петоро мајка родила. Искрено захтјевно је финансијски, што су дјеца старија, то су њихове потребе веће. Али ја сам то бирала, запослена сам и државно и приватно, умијем то да изнесем - каже Маријана.

Возе се у ауту са седам сједишта, за један просјечан дневни ручак треба им килограм меса, двије литре млека, а ту су и воће, поврће, житарице...

И деца помажу

Како кажу малишани, другари им не вјерују да их има стварно толико. Тек када дођу код њих кући, увјере се у то.

Најстарија кћерка Емануела каже да највише помаже мами, како око млађе дјеце, тако и у кухињи. Дјеца кажу да им је увијек забавно и да им никада није досадно!

Маријана Бабин сада је самохрана мајка, али како каже, са бившим супругом има одличан однос.

- Најбитнија је добра организација, али жена мора да се оствари у сваком сегменту да би била срећна - каже Маријана, која истиче да су јој дјеца веома самостална. Сви пазе једни на друге, научени су да могу сами да једу, сами да се окупају... Тата нам ускаче. Често нам прискаче и мој тата. Сада су дјеца доста самостална - каже Маријана.

Иначе, на је раније за YU мама портал испричала како изгледа њен дан.

- Када се вратим са посла, стављам веш у машину да се пере, судове у машину које су дјеца користила прије подне, увијек ме дочека у стану да нешто поспремим и посклањам за њима, кувам ручак углавном за два дана. Они су сви укључени у постављање и распремање стола и помажу ми око спремања стана (сваком дам неко задужење). Након ручка, поподне, углавном држим програм исхране пацијентима (то радим приватно у својој канцеларији код куће). Послије тога, спремам дјеци вечеру, обављамо хигијену и сви се смјештамо у кревет. Ја, тада највише волим нешто корисно да прочитам, јер у то вријеме имам мир и истински уживам.


Пратите нас и путем Вибера

 • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

  ''Емисија: Аграр (Р)

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.