Испробајте

Ако желите уникатну нијансу јаја, онда је ово прави трик за вас

 • Извор: Агенције
 • 29.04.2024. 19:35

Ако желите уникатну нијансу јаја за Ускрс потребна вам је луковина од црвеног лука, сирће, али и један тајни састојак.

Бојење јаја у луковини је стари и провјерен начин да на природан начин добијете прелијепе нијансе, али сада постоји нови трик који ће учинити да боја буде чаробна. У луковину додајте још само једну намирницу - ако желите уникатну нијансу, онда је овај трик баш за вас.

За ову технику фарбања јаја за Ускрс потребна вам је луковина од црвеног лука, сирће, али и један тајни састојак - авокадо.

За бојење јаја овом техником биће вам потребна луковина од 6 главица црвеног лука и два авокада. Луковину издвојите и ставите у два литра воде. Авокадо очистите и кору исјецкајте на ситно, па кору помешајте са водом и луковином. Авокадо можете искористити за припрему намаза, за торту или неко друго омиљено јело са овом намирницом.

Додајте у воду две кашике сирћета и ставите је на ватру. Док вода не прокључа, јаја можете украсити травкама на традиционалан начин. Поквасите јаје, на њега „залијепите“ травку или цвијет, па убаците у чарапу или газу.

Када вода прокључа, склоните са ватре, па убаците у њу јаја пажљиво да се скувају. Након 20-ак минута, склоните са ватре и оставите да се вода са јајима охлади. Након тога извадите јаја пажљиво и уживајте у предивним шарама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм