Jednostavan trik

Dodajte kovrdžavoj kosi volumen

  • Izvor: Agencije
  • 15.09.2022.22:27

Kovrdžavoj kosi je potrebna posebna njega i ko vam može dati bolji savjet za ovaj tip kose od djevojke sa kovrdžavom kosom? Retoričko pitanje, jer Barbara, djevojka sa savršenom prirodnom kovrdžavom kosom pronašla je savršen trik da stvori veći volumen u korijenu svoje kose bez upotrebe fena ili proizvoda za stilizovanje.

Sve što vam treba je velika šnala štipaljka. Da, to su one plastične šnale koje smo svi obožavali tokom 90-ih i koje su ponovo u trendu.

Šta treba da uradite?

Stvari su vrlo jednostavne. Odmah nakon pranja, i dok ste kosu prosušili peškirom ili pamučnom majicom da biste uklonili višak vode, napravite razdeljak na sredini. Zatim stavite šnalu (tj. uhvatite jedan pramen sa desne strane i jedan sa lijeve strane) i ostavite je tako dok vam se kosa potpuno ne osuši. Nakon nekoliko sati, uklonite šnalu. Željeni volumen u korijenu vaše kose je tu!

„Probala sam ovaj trik koji povećava volumen korijena kose i… dozvolite mi da vam samo kažem da to neće biti posljednji put da ga isprobam. Bilo je potrebno vrlo malo truda i rezultat je bio volumen koji sam željela u svojoj kosi“, prokomentarisala je ispod objave koju je postavila na svoj lični Instagram nalog, istovremeno pozivajući sve kovrdžave žene da isprobaju, ali i da podijele svoje omiljene trikove za veći volumen u korenu kose, piše Magazin Novosti.

Tagovi: