Vjerovatno ih već imate

Domaće sredstvo za čišćenje tuš-kabine: Potrebna su samo 2 sastojka

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 08.08.2022.19:49

Iako je tuš-kabina praktična, pogotovo u manjim stanovima u kojima su i kupatila mala, ona umije da bude prilično teška za održavanje.

Na njoj se veoma lako nakupljaju talog od sapuna i tragovi od kamenca, pa ukoliko kabinu ne brišete redovno ona može da naruži izgled cijelog kupatila.

Hemijska sredstva za čišćenje su odlična, ali mogu da iritiraju sluznicu. Zato je kombinacija dva sastojka koja svi imamo u kuhinji izvanredna za uklanjanje kamenca i mrlja od sapuna.

Da biste napravili sredstvo za čišćenje tuš-kabine pomiješajte kesicu praška za pecivo i 150 mililitara običnog alkoholnog sirćeta. Sipajte prašak za pecivo u bočicu sa raspršivačem, dodajte sirće i ostavite pet minuta da se sastojci sjedine.

Tečnost naprskajte po zidovima tuš-kabine, ostavite par minuta, a onda operite na uobičajeni način – prebrišite stakla krpom ili sunđerom i dobro isperite.

Prašak za pecivo djeluje kao blago abrazivno sredstvo koje neće oštetiti staklo i ostaviti ogrebotine, a sirće uklanja naslage od kamenca, piše "Telegraf.rs".

Tagovi: