Трик

Ево како да се заувијек ријешите каменца у купатилу

 • Извор: Стил Курир
 • 03.04.2024. 14:45

Купатило које блиста је сан бројних жена, али упорни каменац који се стално појављује често упропасти наш труд и сате чишћења, посебно у старијим кућама и становима.

Наиме, минерали у води су главни кривци за његово појављивање, али и разни сапуни и детерџенти.

Како бисте спријечили накупљање каменца, предузмите сљедеће кораке. Искусне домаћице су испробале и презадовољне су резултатима!

Омекшивач воде

Омекшивачима воде називају се уређаји који уклањају калцијум, магнезијум и друге минерале из водовода и то је врло ефикасан начин да се спријечи појава каменца. Захваљујући њему, вода није толико „тврда“.

 Филтер за воду

Други начин јесте филтер, а иако постоје разне врсте, најпопуларнији су они за славину, односно прикључци за чесму који с лакоћом уклања нечистоће, опасна органска једињења, бактерије, тешке метале, феноле.

Чишћење водовода

Редовно чишћење водовода је један од најбољих начина да превентивно делујете на појаву каменца, а најбоље би било да то чините што чешће можете. У комбинацији с омекшивачем воде, ово би требало да вас ријеши свих брига.

Раствор соде бикарбоне

Сода бикарбона је природно једињење које помаже да се из цијеви уклони калцијум-карбонат, а најбоље дјелује у комбинацији са сирћетом. Помијешајте једну кашику соде бикарбоне са 150 мл сирћета и сипајте то унутрашњост цијеви, па пустите да одстоји око 20 минута. Затим пустите топлу воду да исперете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.