ATV

Korisno znati

Evo kako da spriječite ispadanje žice iz grudnjaka

  • Извор: Б92
  • 26.07.2022. 13:58

Tiktokerka Dženifer Varnes objavila je video na svom TikTok nalogu i objasnila zašto ispada žica iz grudnjaka i kako to možemo da spriječimo.

"To mi se stalno događalo sa grudnjacima, tako da čak imam i ožiljak gdje me žica bockala i razrezala mi kožu", napomenula je Dženifer u videu.

Prvi razlog je, otkriva, nošenje grudnjaka u pogrešnoj veličini, pogotovo prevelikih. Grudnjak koji je prevelik se, kaže, mnogo pomijera po tijelu što uzrokuje trenje pa se brže troši zbog čega mu ispadne žica. Zato je važno da se dobro izmjerite i kupite grudnjak u veličini koja vam zaista odgovara, savjetuje.

Drugi razlog je taj što grudnjak vjerovatno pogrešno perete. Preporučuje se da se grudnjaci peru ručno, ali s obzirom na to kako za to malo ko ima vremena, podijelila je i savjet. Ona svoje grudnjake stavi na hladan ciklus pranja, na postavku za osjetljiv veš, a kada ih izvadi iz mašine ne stavlja ih u mašinu za sušenje veša, jer ih tako može oštetiti, već na stalak za sušenje odjeće.

Međutim, ako uz sve to iz grudnjaka izviri žica, postoji i nekoliko savjeta kako da ga spasite. Jedan kaže da vrh ispale žice omotate ljepilom, a kada se osuši, gurnete je duboko nazad u grudnjak. Potom rupicu u kojoj se nalazi žica, napunite ljepilom, sačekajte desetak minuta i potom stisnite.

Drugi savjet je da na mjesto gdje žica izviri zalijepite komadić hirurške ljepljive trake u boji kože. U apotekama potražite traku izrađenu od izdržljivog, vodootpornog materijala koji se neće brzo istrošiti. Kad se traka vremenom istroši, jednostavno zalijepite novi komadić i žica vas neće probadati.


(B92)

Тагови: