03.01.2025
11:12
Ниједна празнична трпеза не може и не смије да прође без печења. Међутим, шта се дешава са месом које се не поједе око празника.
Свака врста меса има рок трајања, а у наставку погледајте колико дуго комади меса могу да стоје у фрижидеру и замрзивачу.
Црвено месо може да стоји у фрижидеру до 5 дана, а у замрзивачу од 4 до 12 мјесеци. Након тога, месо више није за употребу. Обрађено месо (печење) ће трајати 3-4 дана у фрижидеру, и 2-6 мјесеци у замрзивачу.
Сланина у фрижидеру може да стоји 7 дана, а кобасице до 2 дана. У замрзивачу могу да стоје до 2 мјесеца.
Мљевено месо, било да је у питању јунетина, свињетина или пилетина, може да стоји у фрижидеру 1 до 2 дана, а могу да се замрзну на период од 3 до 4 мјесеца.
Сирова пилетина у фрижидеру траје само дан или два, али до годину дана у замрзивачу.
Најновије
Најчитаније
19
53
19
49
19
46
19
45
19
43
Тренутно на програму
19:42
Спорт
спортски програм
19:49
Маркетинг
маркетинг
19:50
Временска прогноза
временска прогноза
19:52
Без коментара
без коментара
19:55
Маркетинг
маркетинг
20:00
Бинго, Лутрија Србије
бинго
20:30
Историја хране ЕП 03
документарни програм