Откријте тајну витке линије и невјероватне енергије! Ова пита, богата протеинима и без трунке брашна, топи килограме док уживате у сваком залогају.
Зашто је ова пита толико посебна?
Традиционалне пите често су пуне празних калорија и угљених хидрата који доводе до наглих скокова шећера у крви и осјећаја умора. Ова пита је потпуно другачија. Базирана на здравим састојцима богатим протеинима, она вас држи ситим дуже вријеме, убрзава метаболизам и помаже у изградњи мишићне масе.
Главни састојци и њихове предности
Основу ове пите чине јаја и сир, који су одличан извор протеина. Додатком поврћа попут спанаћа или броколија, обезбјеђујете тијелу неопходне витамине и минерале. Ова комбинација не само да је укусна, већ је и изузетно здрава и хранљива.
Рецепт који мијења живот
Припрема ове пите је брза и једноставна. Све што вам је потребно су јаја, сир, одабрано поврће и зачини по жељи. Смјеса се пече у рерни док не порумени, а резултат је укусан и заситан оброк који можете конзумирати у било које доба дана.
Резултати који ће вас одушевити
Многи који су пробали ову питу свједоче о значајном губитку килограма и повећању нивоа енергије. Захваљујући високом садржају протеина, ова пита помаже у сагоријевању масти и спречава губитак мишићне масе током дијете.
Не пропустите прилику да испробате овај фантастичан рецепт који ће трансформисати вашу исхрану и помоћи вам да постигнете жељену фигуру без одрицања и гладовања.
Састојци:
2 кашике екстра дјевичанског маслиновог уља
2½ шоље сечених креми печурака
1½ шоља цветића броколија (величине до 1,5 цм)
1 мала жута главица лука, танко сечена (око ¾ шоље)
85 грама младог спанаћа, крупно исјецканог (око 3 шоље)
1 кашика ситно сјецканог бијелог лука
6 великих јаја
½ шоље павлаке за кување (или пола млијека, пола павлаке)
1 кашика дијон сенфа
¼ кашичице соли
¼ кашичице бибера
1½ шоља ренданог старог чедар сира
Упутство за припрему:
Загријте рерну на 190°Ц. Намастите калуп за питу пречника 23 цм спрејом за кување.
Загријте уље у великом нелијепљивом тигању на средње јакој ватри. Додајте печурке и пржите око 6 минута, док не порумене и омекшају.
Додајте броколи и лук. Пржите још око 4 минута, док броколи не омекша, а лук не постане стакласт.
Додајте спанаћ и бијели лук, пржите још 1–2 минута док спанаћ не увене. Склоните са ватре и оставите да се прохлади.
У средњој чинији умутите јаја, павлаку, сенф, со и бибер док се добро не сједине.
Умијешајте прохлађено поврће и сир. Сипајте у припремљени калуп.
Пеците око 30 минута, док средина не очврсне и ивице не порумене.
Оставите да одстоји 10 минута прије сјечења.
Ова пита је одличан извор протеина, витамина и минерала, што је чини погодном за доручак, ручак или вечеру.