Рецепт

Испробајте питу која топи килограме

  • 30.06.2025. 22:14

Откријте тајну витке линије и невјероватне енергије! Ова пита, богата протеинима и без трунке брашна, топи килограме док уживате у сваком залогају.

Зашто је ова пита толико посебна?

Традиционалне пите често су пуне празних калорија и угљених хидрата који доводе до наглих скокова шећера у крви и осјећаја умора. Ова пита је потпуно другачија. Базирана на здравим састојцима богатим протеинима, она вас држи ситим дуже вријеме, убрзава метаболизам и помаже у изградњи мишићне масе.

Главни састојци и њихове предности

Основу ове пите чине јаја и сир, који су одличан извор протеина. Додатком поврћа попут спанаћа или броколија, обезбјеђујете тијелу неопходне витамине и минерале. Ова комбинација не само да је укусна, већ је и изузетно здрава и хранљива.

Рецепт који мијења живот

Припрема ове пите је брза и једноставна. Све што вам је потребно су јаја, сир, одабрано поврће и зачини по жељи. Смјеса се пече у рерни док не порумени, а резултат је укусан и заситан оброк који можете конзумирати у било које доба дана.

Резултати који ће вас одушевити

Многи који су пробали ову питу свједоче о значајном губитку килограма и повећању нивоа енергије. Захваљујући високом садржају протеина, ова пита помаже у сагоријевању масти и спречава губитак мишићне масе током дијете.

Не пропустите прилику да испробате овај фантастичан рецепт који ће трансформисати вашу исхрану и помоћи вам да постигнете жељену фигуру без одрицања и гладовања.

Састојци:

2 кашике екстра дјевичанског маслиновог уља

2½ шоље сечених креми печурака

1½ шоља цветића броколија (величине до 1,5 цм)

1 мала жута главица лука, танко сечена (око ¾ шоље)

85 грама младог спанаћа, крупно исјецканог (око 3 шоље)

1 кашика ситно сјецканог бијелог лука

6 великих јаја

½ шоље павлаке за кување (или пола млијека, пола павлаке)

1 кашика дијон сенфа

¼ кашичице соли

¼ кашичице бибера

1½ шоља ренданог старог чедар сира

Упутство за припрему:

Загријте рерну на 190°Ц. Намастите калуп за питу пречника 23 цм спрејом за кување.

Загријте уље у великом нелијепљивом тигању на средње јакој ватри. Додајте печурке и пржите око 6 минута, док не порумене и омекшају.

Додајте броколи и лук. Пржите још око 4 минута, док броколи не омекша, а лук не постане стакласт.

Додајте спанаћ и бијели лук, пржите још 1–2 минута док спанаћ не увене. Склоните са ватре и оставите да се прохлади.

У средњој чинији умутите јаја, павлаку, сенф, со и бибер док се добро не сједине.

Умијешајте прохлађено поврће и сир. Сипајте у припремљени калуп.

Пеците око 30 минута, док средина не очврсне и ивице не порумене.

Оставите да одстоји 10 минута прије сјечења.

Ова пита је одличан извор протеина, витамина и минерала, што је чини погодном за доручак, ручак или вечеру.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: