Тајна доброг укуса

Италијански мајстори открили шта напуљску пицу чини тако посебном

  • Извор: Агенције
  • 08.07.2024. 13:59

Напуљска пица, безвременски класик италијанске кухиње, позната је широм свијета по својим једноставним, али изузетним састојцима који чине ову пицу.

Спој благо угљенисане корице, укусног парадајза, кремасте моцареле и свежег босиљка доказ је да једноставност чини савршеност. 

Са дугом традицијом која сеже три вијека уназад, пица у Напуљу није само популарно јело, већ и саставни дио историје тог мјеста. 

Створена је да радничкој класи обезбиједи брз и јефтин оброк, пише Euronews.

Асоцијација "True Napolitan Pizza" од 1984. године упорно брани оригиналност ове драгоцјене хране и промовише овај специјалитет широм свијета.

Удружење је окупило бројне чланове и професионалце из ове индустрије из цијелог свијета да разговарају о гастрономским коријенима пице како би очували њену популарност и успјех у будућности.

Не постоји скривени састојак за прављење праве напуљске пице, али да би се истински потврдио њен толико жељени статус, једноставно морате користити праве састојке, закључено је након скупа овог удружења.

Током прошле године кроз школу за пица мајсторе, гд‌је ученици из цијелог свијета уче како да направе праву напуљску пицу, прошло је око 500 ученика.

Сертификоване напуљске пицерије постоје у 58 земаља широм свијета, а умјетност прављења напуљске пице налази се на Унесковој листи нематеријалног културног насљеђа од 2017. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: