ATV

Kada nije pametno otvarati mašinu za veš

 • 26.02.2021. 09:34

Često smo u situaciji da moramo hitno da zaustavimo pranje i prekinemo rad mašine za veš. Obično je to kada shvatimo da smo u džepu ostavili novac, telefon ili ako treba da uklonimo iz bubnja neki predmet kome tamo nije mjesto.

Svi reagujemo nagonski, odmah gasimo mašinu i otvaramo vrata (pod uslovom da u bubnju nema vode). A da li je to pametno, da li tako kvarimo mašinu?

Kako da prekinemo program za pranje na bezbjedan način i ne pokvarimo mašinu?

Najlakši način da zaustavite uređaja je da pritisnete dugme za "start" odnosno "pauzu". Program će biti privremeno zaustavljen, a ako držite dugme nekoliko sekundi, isključiće se.

"Mašina se može zaustaviti ako to dozvoljava njen dizajn. Ako ga zaustavite pritiskom na dugme 'start/stop', tada neće biti problema. Ali potpuno isključivanje mašine iz struje nije dobro, može uticati na to kako će ona raditi ne samo kada nastavite pranje, već i ubuduće", objasnio je ruski stručnjak za testiranje i sertifikaciju kućnih aparata Oleg Dranitski i dodao da se tako mašina kvari.

A šta raditi ako je bubanj pun vode?

"U ovom slučaju, prvo morate isprazniti vodu. To se može uraditi pomoću filtera koji se nalazi iza zglobnih vrata na donjem prednjem dijelu mašine za pranje veša. Da biste spriječili izlivanje vode na pod, ispod mašine postavite posudu. Voda se takođe može isprazniti pomoću programa 'spin' ili 'drain'", ukazao je.

Тагови:
 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:00 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.