Сви су већ спремни за првомајске празнике које ће већ традиционално провести на излетиштима у природи. Ако нисте авантурстички тип, а желите да уживате у Уранку и роштиљању, веома је важно да претходно савладате неке ствари.
Веома је битно да знате како да правилно распалите роштиљ. Потребно вам је неколико ситница, па их обезбиједите прије него што кренете на пут.
Узмите старе новине згужвајте их у лоптице и поставите унутар роштиља. Затим на новине ставите танке и суве гране које ће бити основа за потпалу. Запалите новине и пустите да се ватра разгори. Трудите се да не угушите ватру и обезбиједите довољно кисеоника како се ватра не би угасила. Када се новине и дрва разгоре, преко њих проспите мало угља и помоћу картона распалите роштиљ.
Повременим дувањем и махањем картона обезбиједићете довољну количину кисеоника и ватра ће бити јака и дуготрајна. Када се пламен смањи и када угаљ постане ужарен, тада је вријеме да ставите решетку и да почнете са печењем вашег меса.