ATV

Корисни савјети

Како да скувате пасуљ за 45 минута

 • Извор: Крстарица
 • 04.12.2023. 17:44

Пасуљ је и даље међу омиљеним јелима код нас, али домаћице знају да није баш једноставно припремити чорбу од пасуља. Постоје различите теорије и трикови који не подразумијевају потапање пасуља током ноћи у хладну воду.

Једна од варијаната јесте коришћење експрес лонца, који скраћује процес кувања, и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примијените неки од ових савјета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оциједите воду и додајте мало уља. Добро промијешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 ml ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45–50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.

И на посљедњем мјесту, али не и по важности – вријеме кувања пасуља зависи прије свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи, пише Крстарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 22:25 Серија: Развратник (16+)

  Серија: Развратник (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм