ATV

Savjeti

Kako da vam kosa nakon feniranja izdrži duže od jednog dana?

 • 03.11.2022. 09:39

Nikad nam neće biti jasno šta to tačno frizerka učini s kosom da nakon njenog feniranja imamo volumen, lepršavost i sjaj, a nakon svoga, jedva da imamo išta od navedenog.

Naravno, želimo zadržati što duže tu fen frizuru iz salona, no već idući dan ona nekako splasne, pa smo odlučili doskočiti tom problemu i otkriti vam koje metode mi koristimo kako bismo što duže zadržali savršenu fen frizuru.

Prije svega – prste k sebi i nemojte dirati kosu i mastiti je. I nećemo lagati, za početak vam je potrebno određeno predznanje o stiliziranju vlastite kose kod kuće, koje počinje još kod pranja kose. Obavezno se odlučite za upotrebu šampona čistača i regeneratora, a nemojte preskakati ni proizvode koji će zagladiti kosu.

Svakako je najteži dio – feniranje. Podijelite kosu u osam dijelova da biste lakše isfenirali kosu koristeći okruglu četku. Započnite na prednjoj strani i idite prema nazad.

U rutinu njege kose ubacite i šampon za suho pranje kose, no nemojte pretjerivati. Ako ste od onih čija se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suho pranje na korijen kose i prije nego što je to potrebno jer će pomoći apsorbirati nečistoće pa ćete kosu duže moći nositi raspuštenu. No još bolja opcija je da u rutinu nakon feniranja uvrstite puder za volumen i na još mokru kosu slanu vodu koja će zadržati teksturu. Osim šampona za suho pranje kose, dobra je ideja u rutinu njege kose ubaciti i sprej za teksturu koji će “finiširati” izgled i omogućiti da frizura traje što duže.

Profesionalci vjeruju da utjecaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo, pa savjetuju odabir svilene koja će pomoći da isfenirana kosa ili valovi izgledaju svježe i drugi dan.

Obratite pažnju i gdje se kosa nalazi prilikom odlaska na spavanje – najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umjesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje zadržati volumen ili valove.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.