Поспите ове намирнице

Како елиминисати непријатан мирис приликом динстања лука

  • Извор: Крстарица
  • 12.01.2025. 18:53

Динстање лука је нешто на шта често не обраћамо пажњу. Исјецкамо лук, загријемо уље и ставимо лук да се динста, док ми радимо нешто друго.

Ипак, свјетски кувари имају свој трик, па тако Гордон Ремзи у лук за варива и сосеве, посипа содом бикарбоном и шећером, како би се што прије издинстало, а сам лук био сочнији и укуснији.

Осим тога, овај трик спречава и ширење мириса лука по цијелој кући. Кривац за непријатне мирисе је ослобађање сумпора из лука приликом термичке обраде.

Поред тога што неће ширити непријатан мирис, лук ће се згуснути, па ће бити лакши за варење. Такође, ако јело које припремате са динстаним луком захтијева прављење запршке, комотно можете да је прескочите – лук издинстан са содом даће јелу потребну густину.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.