Многи у овим врућим, спарним данима, освјежење траже у хладним и освјежавајућим комадима сласне лубенице.
Ма колико је вољели јести, топла неће пружити такво освјежење као када је добро расхлађена.
Како убрзати процес и расхладити лубеницу што прије?
Неки ће рећи да је најбоље цијелу лубеницу потопити у хладну воду с додатком леда, али постоји једноставнији, бржи и практичнији начин.
Осим што ћете на овај начин уштедјети простора у фрижидеру, брже ћете је расхладити. Поштедјећете се и додатног посла сваки пут када неко од укућана затражи комад слатке и укусне лубенице.
Погледајте видео и научите како једноставно нарезати лубеницу у тек 30-ак секунди или мање, а затим је тако нарезану ставите у фрижидер или кратко у замрзивач. Мањи комади брже ће се расхладити.
Ако вам долазе гости и желите их послужити с нечим примјереним љетним врућинама, коцкице лубенице намочите у вотку с воћним окусом или неки ликер, преноси Вечерњи.хр.