Čisti i jača krv

Kako se pravilno sprema čaj od koprive

  • Izvor: Agencije
  • 11.10.2022.17:37

Ljudi često zaborave na ljekovita svojsta biljaka koje nam je priroda podarila ne sluteći kolika moć leži u svakoj od njih. Među onima koje su najzdravije izdvaja se kopriva.

Zanimljivo je i da svi dijelovi koprive - stabljika, lišće, koren i cvijet, imaju ljekovita svojstva, te iz nje može da se izvuče maksimum. Predstavlja najboljeg saveznika kad je čišćenje i poboljšanje krvi u pitanju.

Kopiriva efikasno rješava upalne procese urinarnog trakta i stimuliše rad crijeva, što je čini idealnim izborom za detoks. Čaj od lista koprive takođe može da pomogne kod jakih menstrualni krvarenja, ali i kod krvarenja izazvanog hemoroidima.

Povećan šećer u krvi jedan je od vodećih zdravstvenih problema, a kopriva ima pozitvno dejstvo na gušteraču te pomaže kod snižavanja šećera u krvi. Čaj od koprive blagotvoran je kod virusnih i bakterijskih infekcija.

U sebi sadrži veliku količinu gvožđa, te može pomoći onima koji su anemični.

Priprema čaja

Preporučuje se čaj od koprive koji se priprema tako što se supena kašika dobro oprane i sitno isjeckane koprive prelije sa 2 dl ključale vode i ostavi da odstoji par minuta. Čaj procijediti i piti ga dok je mlak i u malim gutljajima.

(stil kurir)


Tagovi: