Barem pokušati

Kako se riješiti mrava u kući?

  • Извор: Курир
  • 25.05.2023. 14:12

Mravi u kući su uvijek nezvani gosti kojih želiš što prije da se otarasiš. Kada se negdje smjeste, ne planiraju da odu. Loša je sreća ako je mjesto koje su izabrali baš naš dom.

Kako se brzo, efikasno i jednom zauvijek otarasiti mrava?

Da li ste se ikada zapitali odakle mravi dolaze u naše kuće? Očigledno je da dolaze spolja. Ali zbog čega? Obično postoje dva razloga. Dolaze u potrazi za hranom i toplim skloništem. Ako ih pronađu, vjerovatno će željeti da ostanu duže.

Nažalost, ne postoji 100 odsto zaštite od pojave mrava u kući.

Na sreću, postoji mnogo domaćih načina da otjerate mrave. Jeftini su, laki za nanošenje i potpuno bezopasni za naše ljubimce i djecu.

Sirće, limunov sok, soda bikarbona, so i cimet djeluju kao sredstvo odvraćanja od ovih insekata. Potrebno je postaviti proizvode na površine na kojima se pojavljuju mravi. Najbolje je to učiniti tako da im presječete put.

Zmija ušla na teren i prekinula utakmicu - VIDEO

Zmija ušla na teren i prekinula utakmicu - VIDEO

Dobro je znati da mravi takođe ne vole svježe listove nane, lavande, lovora i paradajza. Jedan kućni lijek za rastjerivanje ovih insekata je stavljanje kore svežeg krastavca blizu mravinjaka. To im je iritantno. Tako i bijeli luk. Probajte vodu sa bijelim lukom. Napravite je od čena bijelog luka koji je odstojao preko noći. Možete prskati površine na kojima se pojavljuju mravi.

Došla na pivo: Divlja svinja

Došla na pivo: Divlja svinja "posjetila" kafanu kod Srpca - FOTO

Dok ne uspjete da otjerate mrave, držite hranu čvrsto zatvorenu. Tegle, plastične posude ili limenke će biti od koristi. Često i temeljno čišćenje je takođe važno. Takođe u ćoškovima. Na kraju mravi će otići. Ako uspjete da pronađete njihov mravinjak, uklonite ih tako što ćete ih preliti ključalom vodom ili vodom sa sapunom.

Тагови: