Једноставан трик

Како се ријешити непријатног мириса приликом кувања купуса?

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2024. 11:17

У зимским мјесецима јела од купуса су незаобилазна на сваком столу. Без сарми и подварка не може да се замисли ниједна гозба, али иако је кисели купус краљ зимских јела, ни свеж није ништа мање битан.

Једна мана код кувања јела са овим намирницама јесте то што мирис није најпријатнији. Од свјежег купуса, такође, можете да спремате сарме, подварак, слатки купус, а помоћу једног једноставног трика можете да се ријешите мириса.

Али не само то, овај састојак ће и побољшати укус термички обрађеног купуса.

Шта то треба да додате приликом термичке обраде?

Домаћице су током година припремања неких јела, уочиле како да им поправе укус. Постоје неки супер трикови, који ће вам много помоћи.

Све што треба да урадите јесте да у шерпу или тигањ сипате млеко. Оно се добро слаже са поврћем, елиминише непотребан мирис и чини јело љепшим.

За пола килограма купуса не треба узимати више од пола чаше млијека.

Обавезно поклопите јело.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Полицајци и лопови (Р)

    Полицајци и лопови (Р)

  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    'Серија: Ко те шиша (12+) (Р)