Stručnjaci otkrili

Koja količina praška za veš je idealna

  • Извор: Магазин новости
  • 18.06.2023. 14:05

Kada perete veš, koliko ste puta sipali prašak za veš i pomislili da biste mogli da dodate još malo kako bi se bolje oprao? Ova greška je poprilično česta, a nekada ni iskusne domaćice ne znaju koja količina je idealna.

Previše praška može povećati rizik od kvara, a materijal može postati grub na dodir, izblijediti ili početi da se cijepa.

Trogodišnjak se utopio u bazenu

Trogodišnjak se utopio u bazenu

“Ukoliko pretjerate s praškom veš će biti grub na dodir, prije će se uništiti i izgubiti boju, ma koji deterdžent koristili. S druge strane, prevelika količina praška neće moći da nestane sama od sebe, već će se taložiti na samom vešu, stvarajući fleke po njemu. Još veći problem biće ostaci deterdženta koji će ostajati na zidovima bubnja mašine. Ukoliko se pitate zbog čega vam mašina ima neprijatan miris, odgovor bi mogao da bude upravo u zaostalim tragovima praška”, smatra jedan stručnjak, kako prenosi Ekspres.

S druge strane, kada je premala količina praška za veš odjeća se neće dobro oprati, fleke će ostati, a može se javiti i neprijatan miris.

"Ostavio je novčanik da imam čime da ga sahranim": Potresna ispovijest supruge ranjenog u masakru

Stoga ostaje pitanje: Koja količina praška za veš je idealna?

“Najbolje je u dio za prašak da stavite dvije supene kašike praška, to je prava mjera. Ukoliko je voda izuzetno trvda, u tom slučaju možete broj da povećate na tri-četiri kašike. Odjeljak za prašak je obično i onaj koji je najveći. Nešto uži je dio za pretpranje, i ukoliko ga koristite, morate povećati količinu praška, pa tako dodajte još oko 100 ml deterdženta i za pretpranje. S druge strane, ukoliko koristite kapsule za pranje veša, one se gotovo uvijek ubacuju u središnji dio bubnja između samog veša”, smatraju stručnjaci.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: