Njega kose

Koliko često bi trebalo da mijenjate četku za kosu?

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 04.02.2023. 21:46

Da li ste ikada pitali svog frizera koliko često bi trebalo da mijenjate svoju četku za kosu? Ako ste poput većine ljudi, sigurno niste mnogo razmišljali o tome.

Iako je zamjena četke za kosu na svakih šest do 12 mjeseci dobra osnova za većinu jeftinih četki, dok kvalitetnije mogu da traju godinama uz odgovarajuću njegu, stvarna dužina njihovog vijeka trajanja zavisi od drugih faktora, kao što su - vaš tip kose, tip četke i koliko često ih čistite.

Možda ne mislite da će upotreba pogrešne četke za vaš tip kose uticati na životni vijek vaše četke - ali hoće. Oni sa gustom ili kovrdžavom kosom mogu da primjete učestalije habanje nego drugi.

Stara, prljava ili na neki drugi način pokvarena četka nije samo neprivlačna na vašoj radnoj površini, već zapravo može da izazove nekoliko problema izvan estetike. Džerard Kaningem, penzionisani kozmetolog i majstor kolorista iz Atlante, kako prenosi How The Stuff Works, kaže da stara četka za kosu može da doprinese pucanju vrhova i lomljenju kose, dok čekinje sa masnim naslagama mogu da učine da vaša upravo oprana kosa izgleda bez sjaja i otežana.


(Foto: Freepik.com)

Tagovi: