Kako da brže pocrnite

Konzumiranjem ove hrane ćete brže doći do preplanulog tena

  • Izvor: Agencije
  • 08.07.2022.18:51

Ljeto je već počelo, a samim tim i sezona preplanulog tena. Svi mi imamo utisak da ljepše izgledamo ako smo preplanuli. Garderoba može ljepše da stoji, djelujemo mršavije, a i osjećamo se bolje u svojoj koži. Neki ljudi provede mnogo vremena na suncu, pokušavaju da iskoriste svaki zrak kako bi im koža što više pocrnila.

Pored mazanja preparata koji privlače sunce, pokušajte da pripremite svoje tijelo iznutra. Konzumiranje ovih namirnica će vam u tome pomoći.

Šargarepa

Za nju ste već vjerovatno i znali. Šargarepa je najefikasnija hrana koja pomaže u tamnjenju. Puna je betakarotena koji je odličan za ten i pomaže koži da dobije lijepu ljetnju nijansu. Mnogi preparati koji se koriste za ubrzavanje tamnjenja kože, upravo sadrže ovaj sastojak, ali je uvijek bolje unijeti ga na prirodan način. Što više šargarepe unesete, više ćete pocrniti. Možete napraviti i sok od ovog povrća i piti ga prije odlaska na sunce ili za vrijeme sunčanja.

Jaja

Jaja su bogata kalcijumom, selenom, vitaminima A, B i D, što ih čini izuzetno zdravim za cijeli organizam. Ovi sastojci zadržavaju betakaroten u sistemu, što znači da se vaša preplanulost neće izgubiti brzo po povratku sa ljetovanja, piše Magazin Novosti. 

Kelj

Sadrži mnogo nutritivnih svojstva. Ovo povrće takođe je bogato i betakarotenom. Konzumiranje kelja u ljetnjim mjesecima, učiniće vaš ten blistavim i bronzanim. Najbolje bi bilo da ga jedete u kombinaciji sa šargarepom, kako biste što brže postigli željene rezultate.

Tagovi: