ATV

Тегле

На овим мјестима никако не треба да држите зимницу

  • Извор: Магазин новости
  • 14.11.2023. 14:38

Уколико сте ставили тегле са зимницом на неко од ових мјеста ризикујете да врло брзо останете без залиха које сте припремили за зиму.

1. У близини извора топлоте

Понекад се дешава да у недостатку простора, домаћице зимницу одлажу у висеће дијелове кухиње, на горње полице, што се никако не препоручује.

Топлота од свих гријних тијела у кући скупља се у вишим дијеловима стана што значи да ће се тегле загријати, а оно што чувате од зимнице у њима пропасти од топлоте. Ако сте их којим случајем складиштили на оваква мјеста, да би сачували зимницу премкестите је на хладно и мрачно мјесто.

2. Отворена тераса

Зимницу није препоручљиво држати ни на отвореним терасама, јер када је јака зима ризикујете да тегле смрзну и пукну, а када је топло могу да се загрију и да се садржај у њој поквари.

3. Фрижидер

Већину онога што сте оставили као зимницу не би требало држати у фрижидеру. То се посебно односи на оне производе који у себи садрже шећер, као што су џемови и слатко од воћа. За држање у фрижидеру погодна је само она зимница која има ограничен рок трајања или тегле са киселим краставцима, шареном салатом или ајваром које сте већ отворили.

4. Мјесто на коме има влаге

Мјесто које се сматра за најбоље складиште зимнице је подрум. Сматра се да је у њему стабилна и довољно ниска температура, а и да је мрачан. Међутим, ако у подруму има влаге, ово није добро рјешење, јер зимница може да се убуђа.

Како да спасите зимницу која је почела да се квари

Како да спасите зимницу која је почела да се квари


Омиљена зимница: Ево како да припремите паприке пуњене купусом

Омиљена зимница: Ево како да припремите паприке пуњене купусом


Ово су најчешће грешке при кисељењу купуса

Ово су најчешће грешке при кисељењу купуса


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм