ATV

Korisno

Načini da jeftino i efektno uklonite ogrebotine sa svog telefona

 • Izvor: Avaz
 • 04.06.2023. 10:06

Ogrebotine na ekranu pametnog telefona mogu da budu frustrirajuće. Srećom, postoji nekoliko kućnih sredstava koja mogu pomoći u rješavanju ovog problema.

Pogledajte kako da eliminišete ogrebotine s ekrana vašeg telefona koristeći stvari koje često možete pronaći negdje po kući.

Pasta za zube

Možda zvuči nevjerovatno, ali pasta za zube može biti efikasna u uklanjanju ogrebotina s ekrana vašeg telefona. Nježno nanesite malu količinu paste na meku krpu, zatim je utrljajte na dio ekrana sa ogrebotinama. Važno je da izbjegavate otvore na telefonu kako ne biste prouzrokovali oštećenje.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je još jedno efikasno sredstvo koje možete koristiti. Napravite pastu od jednake količine sode bikarbone i vode, zatim je nanesite na ogrebotinu i nježno trljajte.

Dječiji puder

Slično kao sa sodom bikarbonom, pomiješajte dječji puder s vodom kako biste napravili pastu. Ova pasta se potom nanosi na ogrebotinu i nježno trlja.

Biljno ulje

Mala kap biljnog ulja može privremeno maskirati vrlo sitne ogrebotine. Međutim, ovo nije dugotrajno rešenje i trebalo bi ga koristiti samo za manje površinske ogrebotine.

Kreme za uklanjanje ogrebotina s automobila

Ove kreme su namijenjene za uklanjanje ogrebotina s glatkih površina, uključujući ekrane telefona. Pažljivo pratite uputstva proizvođača kada koristite ove proizvode kako biste postigli najbolje rezultate.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.