Kuhinja

Najveća greška koju mnogi prave kad kuvaju supu

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 13.01.2022.12:19

Blagodeti domaće supe nadaleko su poznate. Ali, da biste u potpunosti iskoristili sve njene hranljive vrijednosti važno je da je skuvate pravilno, a za to postoji jedan vrlo jednostavan trik.

Povrće kojim obiluje - od celera, luka i paškanata do šargarepe i peršuna, čine je jednim od najzdravijih obroka koji okrepljuje naš organizam. Pored povrća ona se uglavnom kuva i sa pilećim mesom koje sadrži esencijalne belančevine za jačanje tijela, kao i aminokiseline.

Ako hoćete da pojačate ukus supe i da pojedete kvalitetan komad kuvanog pilećeg mesa, a da vam piletina ne bude prekuvana ili nedovoljno kuvana, primijenite ovaj trik. Ukoliko vam je stalo da piletina bude sočna, postoji jedna stvar koju ne bi trebalo nikako da radite, a to je da kuvate cijelo pile za supu.

Ovo je greška koju prave mnoge domaćice.

Piletinu je pre kuvanja potrebno obavezno isjeći, jer ako kuvate cijelo pile bijelo meso će uvijek biti presušeno zato što mu je potrebno mnogo kraće vrijeme kuvanja nego, na primjer, batacima i karabatacima.

Isijecite meso, pa ga stavite da se kuva za supu, a bijelo meso izvadite kada je gotovo, pa nastavite sa kuvanjem ostalih dijelova pileta dok ne budu gotovi.

Profesionalni kuvari savjetuju da na kraju sve meso zajedno vratite u lonac na nekoliko minuta, a onda dodate rezance i začinite supu po ukusu.

Tagovi: