Корисна за башту

Не бацајте љуске од васкршњих јаја, могу се искористити

 • Извор: Блиц
 • 06.05.2024. 21:14

Након што поједете васкршња јаја, не морате да бацате љуске. Постоји начин на који можете да их искористите, нарочито ако су ваш дом, тераса или башта оплемењени цвијећем и биљкама.

Љуска јајета је право богатство хранљивих састојака, посебно калцијума, што је чини изврсним природним ђубривом.

Ако имате башту, ваш парадајз и паприке ће посебно уживати у калцијуму из љуске јаја, али ће и остале биљке и цвијеће имати користи од овог додатка.

Ужас у Загребу: Мушкарац убио жену насред улице

Ужас у Загребу: Мушкарац убио жену насред улице

Све што треба да урадите, јесте да измрвите љуску и ставите двије до три кашике у саксију, односно, у земљиште око биљке, уколико сте је посадили напољу.

Такође, љуске јаја можете да ставите у воду. Оставите их да одстоје, а затим ту воду користите за заливање биљака.

На примјер, за 12 до 18 јаја, треба вам око 18 литара воде, односно, једна љуска за један литар воде. Оставите љуске у води око нед‌јељу дана прије заливања биљака, како би отпустиле нутријенте у воду, пише Мондо.

Ведрана Рудан има рак

Ведрана Рудан има рак


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

  '‘Путуј, пробај, заволи (Р)