Поново ће засијати

Очитите накит од сребра помоћу алуминијске фолије

 • Извор: Агенције
 • 01.06.2024. 13:49

Сребро је прелијеп материјал који се користи за израду накита, посуђа и декоративних предмета. Нажалост, с временом може изгубити свој сјај и постати тамно због оксидације. Срећом, постоји једноставан и јефтин начин да вашем сребру вратите оригиналан сјај користећи ствари које већ имате код куће. Овај водич ће вам показати како да очистите сребро користећи алуминијску фолију, соду бикарбону, со и топлу воду.

Користите алуминијску фолију за ефикасно чишћење

Алуминијска фолија је кључни састојак у чишћењу сребра. Комбинација фолије, соде бикарбоне и соли ствара електролитичко дејство које ефикасно уклања мрље с оксидованог сребра. Поступак је једноставан: обложите дно посуде алуминијском фолијом, напуните је топлом водом, додајте соду бикарбону и со, а затим потопите сребро тако да потпуно оде под воду. Након неколико минута, ваше сребро ће поново засијати као ново.

Сода бикарбона и со: Моћна комбинација за чишћење

Сода бикарбона и со су одлични савезници у борби против тамних мрља на сребру. Они не само да помажу у процесу чишћења, већ и штите основни метал. Сода бикарбона дјелује као благи абразив који уклања нечистоће без оштећења сребра, док со побољшава електролитичко дејство. Комбиновањем ова два састојка са топлом водом и алуминијском фолијом, можете постићи изванредне резултате.

Еколошка метода за чишћење

Ова метода није само ефикасна, већ је и еколошки прихватљива. За разлику од хемијских средстава за чишћење која могу бити штетна за околину, сода бикарбона, со и алуминијска фолија су безопасни и лако доступни. Кориштењем ових природних састојака, не само да штедите новац, већ и чувате планету.

Савјети за дуготрајно одржавање сребра

Након што сте очистили своје сребро, важно је да га правилно одржавате како би дуго задржало свој сјај. Чувајте сребрене предмете на сувом мјесту, даље од влаге, и редовно их чистите благим раствором воде и сапуна. Такође, избјегавајте контакт с хемикалијама попут парфема и козметике, које могу убрзати процес оксидације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

  ''''Црна Гуја (12+) (Р)

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм: Љето у винограду (12+) (Р)

  '' Филм: Љето у винограду (12+) (Р)